Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beroepenzesdaagse stichting Hout en Meubel trekt rond

Datum nieuwsfeit: 22-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

STICHTING HOUT EN MEUBEL

Beroepenzesdaagse trekt door Nederland

PERSBERICHT

Woerden, 17 januari 2001

Beroepenzesdaagse trekt door Nederland
De Try Tomorrow Tour: timmeren aan de toekomst

De hout- en meubelbranche is tijdens de Week van het Beroepsonderwijs vertegenwoordigd in de Try Tomorrow Tour die van 22 tot en met 27 januari door Nederland trekt. Op zes plaatsen strijkt de karavaan van trucks en een bus neer om het beroepsonderwijs bij potentiële leerlingen en ouders te promoten. In Amsterdam, Eindhoven, Utrecht, Venlo, Rotterdam en Nijmegen worden paviljoens opgebouwd waarin jongeren op een ludieke manier kennis kunnen maken met een bepaalde sector.

Een van die sectoren is Techniek. Met andere landelijke organen heeft Stichting Hout & Meubel voor de invulling van dit techniekpaviljoen gezorgd. Zo zetten twee teams, in wedstrijdverband, een futuristisch voertuig in elkaar. In deze 'funcar' zijn bekende technieken op onmogelijke wijze verwerkt. Met allerhande doe-activiteiten kunnen de jongeren in het Techniek paviljoen kennismaken met de hout- en meubelindustrie, bouwnijverheid, metaal, elektro en mobiliteitsbranche. Ook gaan de jongeren met een camera op pad en maken videoclips. Er komen bekende vakmensen en er vinden discussies met gasten plaats.

Minister Jorritsma van Economische Zaken verricht in NeMo (voormalig New Metropolis) te Amsterdam de aftrap voor de Week van het Beroepsonderwijs en minister Hermans is in Utrecht aanwezig. De Tour wordt georganiseerd door de stichting Beroepenpromotie Nederland
(sBN).
Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met sBN, telefoon (079) 3523000. Of kijk op de internetsite www.trytomorrow.nl.

Einde persbericht

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie