Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Deense schrijver geeft lezing in RU Groningen

Datum nieuwsfeit: 22-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

19 jan 2001

Nummer 7 17 januari 2001

Bekend Deens schrijver bezoekt Groningen

'Landverraders'
Noot voor de pers

Op maandag 22 januari 2001 houdt Jan Sonnergaard een lezing bij het Scandinavisch Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is een van de bekendste auteurs van Denemarken op dit moment. Sonnergaard zal vooral spreken over zijn jongste novellebundel Sidste søndag i oktober, die de achterzijde van de op concurrentie gerichte welvaartsstaat beschrijft. Het bezoek is georganiseerd door de Scandinavische Vereniging in Groningen.

Jan Sonnergaard (1963) beleefde in 1997 zijn literaire doorbraak met de novellebundel Radiator, die hem boven aan de bestsellerlijsten zette. Van dit boek zijn tot nu toe meer dan 30.000 exemplaren verkocht. Vorig jaar kwam de opvolger Sidste søndag i oktober uit, waardoor hij meermalen op de televisie verscheen en de voorpagina's van kranten haalde. Jan Sonnergaard heeft een geheel eigen stijl.

'Landverraders'

Behalve succesvol schrijver is Jan Sonnergaard actief deelnemer in maatschappelijke debatten. In interviews en discussies is hij niet bang politici en machthebbers te kritiseren. Dit heeft ertoe geleid dat twee politici van de rechtsgeoriënteerde partij Dansk Folkeparti een rechtszaak tegen hem hebben aangespannen en 100.000 kronen van hem verlangen ter vergoeding, omdat hij hen 'landverraders' heeft genoemd.

Noot voor de pers


* Meer informatie: Anders Bay, e-mail: (bay@let.rug.nl) of tel. 050 - 3635832.

* De lezing vindt plaats op maandag 22 januari 2001 van 16.15-18.00 uur in lokaal H.12.030 van het Harmoniegebouw aan Oude Kijk in 't Jatstraat 26

* De voertalen zijn Deens en Engels.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie