Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Protest tegen versneden tv-reportages

Datum nieuwsfeit: 23-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (ronaldroestenburg@presenteert.nl)

Contactpersoon: Ronald Roestenburg

Protest tegen versneden tv-reportages

Datum: 23-01-2001

In de debilisering van de kijker (m/v) heeft elke verkommerde of verkommercialiseerde omroep (of productiemaatschappij) het tot gewoonte gemaakt geen lange(re) reportages te laten zien, maar versneden. De aandacht van de kijker is niet vast te houden, redeneren de programma-makers. De kijker zou niet bereid zijn aan een stuk te kijken naar een item, nee: er moet zappend genoten. Dat wat de kijker thuis kan doen met de afstandbediening, kanaalzwemmen, wordt, want de kijker wordt ook nog eens steeds luier, al voor hem/haar gedaan. Maandagavond was er een mooi (lees: slecht) voorbeeld: drie reportages/beeldverslagen werden versneden met elkaar: paar minuutjes beelden van een bierende hockey-club, paar minuutjes hangende jongeren te Emmen en paar minuutjes busrijdende snowboarders op weg naar Oostenrijk. Iedere repo op zich best aardig, maar waarom niet eerst onderwerp A geheel, dan B en dan C. Nee, alles moet weer in kleine brokjes, gevarieerd menu, of ik een kat ben die niet weet dat er Whiskas is.

Het Buro voor bedenken en begeleiden (media-activerings-buro te Amsterdam) roept per open brief aan alle omroep-bonzen en -medewerkers op z.s.m. te staken met die versnij-techniek. Woordvoerder Ronald Roestenburg: "Ik word er zo simpel van. Ik wil weer zware kost, net als vroeger."

Buro voor bedenken en begeleiden

Veenendaalplein 88

1106 CP

Amsterdam Gaasperdam

Telefoon: 0206978570reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie