Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen SP Oss over fusie St. Anna- en St Josephziekenhuis

Datum nieuwsfeit: 23-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Socialistische Partij afdeling Oss

Vragen aan het college van Gedeputeerde Staten

Betreft: Schriftelijke vragen ex art 26 in verband met fusie St. Anna- en St Josephziekenhuis in respectievelijk Oss en veghel. Geacht college,

Zowel de gemeente Oss als Veghel dreigen op termijn hun ziekenhuis te verliezen vanwege de plannen van de directie en bestuur om binnen tien jaar een nieuw ziekenhuis te bouwen ergens in het gebied tussen de beide gemeenten. Hiermee dreigt voor zowel de inwoners van Veghel als die van Oss een belangrijke voorziening op grote afstand geplaatst te gaan worden. In Oss heeft dit geleid tot een breed comitee dat zich tegen deze voorgenomen plannen gaat verzetten. Het een en ander is voor de SP-statenfractie aanleiding u de volgende vragen te stellen:


1. Bent u op de hoogte van de bovengenoemde voornemens van de directie en het bestuur van het betreffende ziekenhuis?

2. Bent u er tevens van op de hoogte dat door de GGZ Oost-Brabant in beide gemeenten bewust is gekozen voor de vestiging van een multi-functionele eenheid in de directe buurt van de beide ziekenhuizen?

3. Bent u op de hoogte van de verontrusting die deze voornemens teweeg hebben gebracht onder de bevolking?

4. Bent u met de SP-fractie van mening dat een goede spreiding van voorzieningen nagestreefd dient te worden?

5. Bent u in dat kader met de SP-fractie van mening dat de voorkeur gegeven dient te worden aan het behoud van de beide ziekenhuizen in de beide gemeenten?

6. Zo ja, bent u dan bereid daar waar mogelijk uw invloed aan te wenden om de beide ziekenhuizen op de huidige locaties te behouden.
7. Bent u bereid, indien directie en bestuur bij hun voornemens blijven, aan te dringen bij minister Borst, uit een oogpunt van spreiding, deze beide ziekenhuizen te behouden op hun huidige locaties?

Namens de SP-statenfractie,

Nico Heijmans
Vliertwijksestraat 65
5244 NH Rosmalen
Tel: 073 5218680, 010 2435532, 06 51173886reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie