Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EMC kondigt nieuwe generatie opslagoplossingen aan

Datum nieuwsfeit: 23-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
EMC kondigt nieuwe generatie opslagoplossingen voor de midrange-markt aan

Nieuwegein, 23 januari 2001 - EMC kondigt een nieuwe generatie EMC CLARiiON netwerkopslagsystemen, ?software en diensten aan, die voorziet in de snel groeiende behoefte aan middelgrote informatieopslagsystemen in de markt voor opslaginfrastructuren met een hoge beschikbaarheid en uitgebreide functionaliteit. Deze generatie vertegenwoordigt een nieuwe klasse van middelgrote opslagsystemen met een hoge beschikbaarheid, prestatieniveau, functionaliteit, beheer, connectiviteit en bescherming van investeringen. EMC versterkt hiermee haar vooraanstaande positie in het assisteren van organisaties bij het meer waarde te halen uit hun informatie, ongeacht de locatie, het type applicatie of de verbindingswijze.

Tot de nieuwe oplossingen behoren:


· EMC CLARiiON FC4700 - het vijfde generatie CLARiiON Fibre Channel opslagsysteem, waarmee EMC haar 'Chameleon' productaanbod completeert;
· EMC SnapView en EMC MirrorView software - hiermee kunnen klanten bedrijfskritische data repliceren of spiegelen en zodoende de productiviteit verbeteren, ontwikkelcycli verkorten en zich beschermen tegen calamiteiten en uitval;
· Belangrijke uitbreidingen voor EMC's Navisphere Manager software suite - deze suite biedt een volledig geïntegreerde beheeroplossing voor alle CLARiiON opslagsystemen en software;
· Data Migration Service for Microsoft Windows - zorgt voor een snelle en eenvoudige migratie van niet-EMC opslagoplossingen naar EMC CLARiiON of Symmetrix Enterprise Storage-systemen;
· Uitbreiding van het EMC Proven-programma (zie separaat persbericht) - dankzij de nieuwe CLARiiON 4700-systemen en -functionaliteit, kunnen EMC CLARiiON-klanten nu deelnemen aan EMC Proven-programma, waarmee hun investeringen in 'best practices' voor op enterprise storage gebaseerde informatieinfrastructuur worden gevalideerd;
· CLARiiON FC4700 en CLARiiON IP4700 channel partner-overeenkomsten - met AVNET, PC Connection, Premier Systems Integrators en Vertex International.
"De huidige informatie-explosie vindt gelijktijdig plaats met een toenemende vraag naar rendabiliteit van informatie," zegt Jim Rothnie, Chief Technology Officer van EMC. "Met behulp van EMC Symmetrix en EMC CLARiiON opslagoplossingen kunnen klanten een informatieinfrastructuur bouwen die zich uitstrekt van het datacentrum tot aan de buitenste rand van het netwerk, waarbij het beheer van informatie wordt vereenvoudigd en de waarde van deze informatie wordt verhoogd".

"De CLARiiON FC4700 biedt vele voordelen boven concurrerende producten, waaronder een bewezen architectuur met aanzienlijke voordelen qua prestaties en een indrukwekkende nieuwe softwarefunctionaliteit," zegt Hans-Georg Schleissinger, Manager of Information Technology bij Rudolf Röser Verlag, een van de meest vooraanstaande Duitse uitgeverijen. "Met behulp van EMC SnapView kunnen we de benodigde tijd voor applicatie-ontwikkeling drastisch terugbrengen, terwijl op de achtergrond EMC MirrorView onze bedrijfskritische gegevens beschermt tegen calamiteiten. EMC Navisphere maakt gemakkelijk geïntegreerd beheer van onze applicaties mogelijk en deze oplossing speelt tevens een sleutelrol in het realiseren van onze doelstellingen op het gebied van de beschikbaarheid van gegevens, tegen minimale tijdsinvestering en inspanning."

EMC CLARiiON FC4700 - Enterprise-kenmerken
Het EMC CLARiiON FC4700 opslagsysteem bouwt voort op bewezen CLARiiON functies die een hoge beschikbaarheid verzekeren, waaronder 'global hot spares', volledige redundantie van componenten, een volledig beschermde gegevens-schrijfbuffer en partiteitscontrole. CLARiiON FC4700 vertegenwoordigt een nieuwe standaard voor de beschikbaarheid van informatie, met ondersteuning voor parallelle toegang tot productiedata (de nieuwe EMC SnapView-software), remote disaster recovery (de nieuwe EMC MirrorView-software) en de mogelijkheid om online upgrades uit te voeren zonder onderbreking van de werkzaamheden. Zowel het CLARiiON-systeem als de bedrijfsapplicaties blijven volledig operationeel tijdens het upgraden van CLARiiON-microcode en opslaggebaseerde applicatiesoftware.

Daarnaast betekent de CLARiiON FC4700 een belangrijke stap voorwaarts bij het helpen van klanten om de waarde van hun investeringen in opslagoplossingen uit te breiden over alle vormen van connectiviteit. Via de 'chameleon'-achtige architectuur van de CLARiiON FC4700, kunnen klanten dezelfde CLARiiON FC4700-systemen gebruiken in zowel NAS (CLARiiON IP4700) en SAN, als direct-verbonden of geclusterde omgevingen, al naar gelang de zakelijke behoeften. Dit betekent een ruime keuzevrijheid, verlenging van de levensduur van bedrijfsmiddelen en een flexibele opslag-infrastructuur.

Tot slot heeft EMC de CLARiiON-architectuur uitgebreid om hogere applicatieprestaties en meer connectiviteit te bieden. De CLARiiON FC4700 ondersteunt maximaal 7,3 terabytes in één behuizing en biedt verder de nieuwe, krachtige multi-CPU opslagprocessors, twee gigabyte aan snel cachegeheugen, vier front-end en vier back-end Fibre Channel-verbindingen (met in totaal ruim 360 MB/sec aan doorvoercapaciteit) en redundante paden vanaf iedere opslagprocessor.

Geïntegreerde software voor Enterprise Intelligence EMC heeft tevens nieuwe, data-replicatiesoftware voor hoge beschikbaarheid aangekondigd voor het CLARiiON-platform. EMC SnapView-software verschaft meerdere bedrijfsprocessen gelijktijdig, parallelle toegang tot informatie, maakt backups mogelijk zonder onderbreking van de bedrijfsprocessen en voorziet in beslissingsondersteuning en bijbehorende queries, managementrapportages, data mart in- en extracties of het testen van applicaties. De opslaggebaseerde oplossing geeft de klant momentopnames van informatie die is opgeslagen op CLARiiON FC4700-systemen, terwijl de normale I/O-processen blijven communiceren met de productgegevens.

De nieuwe EMC MirrorView-software voorziet in disaster-recovery en remote backup, door exacte kopieën van informatie te creëren op een andere locatie. MirrorView is een opslaggebaseerde, host-onafhankelijke oplossing voor data-mirroring en -bescherming, waarmee klanten na een fail-over in staat zijn hun applicaties te herstarten met behulp van gespiegelde data op een stand-by host op een andere locatie.

De verbeterde EMC Navisphere Manager-software geeft de gebruiker een volledig geïntegreerde controle en beheer van de EMC SnapView en EMC MirrorView software. Dankzij de ondersteuning voor de open Fibre Alliance MIB is het mogelijk om de CLARiiON FC4700 te integreren in een standaard SNMP-beheeromgeving. Deze functionaliteit, gecombineerd met de integratie met EMC en managementoplossingen van derden, zoals EMC ControlCenter, CA Unicenter, IBM Tivoli en HP OpenView, zorgt ervoor dat klanten hun gehele informatieinfrastructuur beheren vanuit iedere willekeurige locatie binnen de organisatie, ongeacht waar de informatie zich bevindt.

Consolidatie vereist migratie - eenvoudige data-migratie Tot slot heeft EMC haar Global Services-aanbod uitgebreid met een nieuwe Data Migration Service voor Windows-omgevingen, waarmee wordt gezorgd voor snelle en gemakkelijke migratie van gegevens van niet-EMC opslagsystemen naar EMC CLARiiON of EMC Symmetrix opslagsystemen. Deze nieuwe consultancydienst voorziet klanten van een optimale migratiestrategie die erop gericht is om toekomstige migraties te vereenvoudigen en systeemonderbrekingen ten gevolge van data-migratie, data-verplaatsing of het aanpassen van volumegroottes te voorkomen.

Met ruim 5000 serviceprofessionals en de hoogste klanttevredenheid in de gehele technologiesector, is EMC Global Services een belangrijke onderscheidende factor voor EMC, met een compleet dienstenaanbod voor, tijdens en na de aanschaf.

EMC
EMC Corporation, gevestigd in Hopkinton, de Verenigde Staten, is marktleider in de snel groeiende markt voor intelligente enterprise opslagsystemen, software, netwerken en services. Ook op technologisch gebied loopt EMC voorop. De producten van het bedrijf dragen zorg voor opslag, toegang, beheer en bescherming van informatie, vanuit alle belangrijke IT-omgevingen, waaronder Unix, Windows NT, Linux, mainframes en andere platforms. EMC is genoteerd aan de New York Stock Exchange en beschikt over eigen vestigingen in de meeste landen, waaronder EMC Computer Systems (Benelux) B.V. in Nieuwegein. EMC maakt tevens deel uit van de S&P 500 Index. Voor meer informatie over EMC en haar producten: www.emc.com.

Voor meer informatie:
EMC Computer Systems (Benelux) B.V., tel: 030 600 92 00, contactpersoon: Karin Klerk of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, tel : 023 562 82 08, contactpersoon: of Robert W. de Moll (e-mail: (robertdm@monogram.nl)).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie