Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EMC kondigt nieuwe generatie opslagoplossingen aan

Datum nieuwsfeit: 23-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
EMC kondigt nieuwe generatie opslagoplossingen voor de midrange-markt aan

Nieuwegein, 23 januari 2001 - EMC kondigt een nieuwe generatie EMC CLARiiON netwerkopslagsystemen, ?software en diensten aan, die voorziet in de snel groeiende behoefte aan middelgrote informatieopslagsystemen in de markt voor opslaginfrastructuren met een hoge beschikbaarheid en uitgebreide functionaliteit. Deze generatie vertegenwoordigt een nieuwe klasse van middelgrote opslagsystemen met een hoge beschikbaarheid, prestatieniveau, functionaliteit, beheer, connectiviteit en bescherming van investeringen. EMC versterkt hiermee haar vooraanstaande positie in het assisteren van organisaties bij het meer waarde te halen uit hun informatie, ongeacht de locatie, het type applicatie of de verbindingswijze.

Tot de nieuwe oplossingen behoren:


· EMC CLARiiON FC4700 - het vijfde generatie CLARiiON Fibre Channel opslagsysteem, waarmee EMC haar 'Chameleon' productaanbod completeert;
· EMC SnapView en EMC MirrorView software - hiermee kunnen klanten bedrijfskritische data repliceren of spiegelen en zodoende de productiviteit verbeteren, ontwikkelcycli verkorten en zich beschermen tegen calamiteiten en uitval;
· Belangrijke uitbreidingen voor EMC's Navisphere Manager software suite - deze suite biedt een volledig geïntegreerde beheeroplossing voor alle CLARiiON opslagsystemen en software;
· Data Migration Service for Microsoft Windows - zorgt voor een snelle en eenvoudige migratie van niet-EMC opslagoplossingen naar EMC CLARiiON of Symmetrix Enterprise Storage-systemen;
· Uitbreiding van het EMC Proven-programma (zie separaat persbericht) - dankzij de nieuwe CLARiiON 4700-systemen en -functionaliteit, kunnen EMC CLARiiON-klanten nu deelnemen aan EMC Proven-programma, waarmee hun investeringen in 'best practices' voor op enterprise storage gebaseerde informatieinfrastructuur worden gevalideerd;
· CLARiiON FC4700 en CLARiiON IP4700 channel partner-overeenkomsten - met AVNET, PC Connection, Premier Systems Integrators en Vertex International.
"De huidige informatie-explosie vindt gelijktijdig plaats met een toenemende vraag naar rendabiliteit van informatie," zegt Jim Rothnie, Chief Technology Officer van EMC. "Met behulp van EMC Symmetrix en EMC CLARiiON opslagoplossingen kunnen klanten een informatieinfrastructuur bouwen die zich uitstrekt van het datacentrum tot aan de buitenste rand van het netwerk, waarbij het beheer van informatie wordt vereenvoudigd en de waarde van deze informatie wordt verhoogd".

"De CLARiiON FC4700 biedt vele voordelen boven concurrerende producten, waaronder een bewezen architectuur met aanzienlijke voordelen qua prestaties en een indrukwekkende nieuwe softwarefunctionaliteit," zegt Hans-Georg Schleissinger, Manager of Information Technology bij Rudolf Röser Verlag, een van de meest vooraanstaande Duitse uitgeverijen. "Met behulp van EMC SnapView kunnen we de benodigde tijd voor applicatie-ontwikkeling drastisch terugbrengen, terwijl op de achtergrond EMC MirrorView onze bedrijfskritische gegevens beschermt tegen calamiteiten. EMC Navisphere maakt gemakkelijk geïntegreerd beheer van onze applicaties mogelijk en deze oplossing speelt tevens een sleutelrol in het realiseren van onze doelstellingen op het gebied van de beschikbaarheid van gegevens, tegen minimale tijdsinvestering en inspanning."

EMC CLARiiON FC4700 - Enterprise-kenmerken
Het EMC CLARiiON FC4700 opslagsysteem bouwt voort op bewezen CLARiiON functies die een hoge beschikbaarheid verzekeren, waaronder 'global hot spares', volledige redundantie van componenten, een volledig beschermde gegevens-schrijfbuffer en partiteitscontrole. CLARiiON FC4700 vertegenwoordigt een nieuwe standaard voor de beschikbaarheid van informatie, met ondersteuning voor parallelle toegang tot productiedata (de nieuwe EMC SnapView-software), remote disaster recovery (de nieuwe EMC MirrorView-software) en de mogelijkheid om online upgrades uit te voeren zonder onderbreking van de werkzaamheden. Zowel het CLARiiON-systeem als de bedrijfsapplicaties blijven volledig operationeel tijdens het upgraden van CLARiiON-microcode en opslaggebaseerde applicatiesoftware.

Daarnaast betekent de CLARiiON FC4700 een belangrijke stap voorwaarts bij het helpen van klanten om de waarde van hun investeringen in opslagoplossingen uit te breiden over alle vormen van connectiviteit. Via de 'chameleon'-achtige architectuur van de CLARiiON FC4700, kunnen klanten dezelfde CLARiiON FC4700-systemen gebruiken in zowel NAS (CLARiiON IP4700) en SAN, als direct-verbonden of geclusterde omgevingen, al naar gelang de zakelijke behoeften. Dit betekent een ruime keuzevrijheid, verlenging van de levensduur van bedrijfsmiddelen en een flexibele opslag-infrastructuur.

Tot slot heeft EMC de CLARiiON-architectuur uitgebreid om hogere applicatieprestaties en meer connectiviteit te bieden. De CLARiiON FC4700 ondersteunt maximaal 7,3 terabytes in één behuizing en biedt verder de nieuwe, krachtige multi-CPU opslagprocessors, twee gigabyte aan snel cachegeheugen, vier front-end en vier back-end Fibre Channel-verbindingen (met in totaal ruim 360 MB/sec aan doorvoercapaciteit) en redundante paden vanaf iedere opslagprocessor.

Geïntegreerde software voor Enterprise Intelligence EMC heeft tevens nieuwe, data-replicatiesoftware voor hoge beschikbaarheid aangekondigd voor het CLARiiON-platform. EMC SnapView-software verschaft meerdere bedrijfsprocessen gelijktijdig, parallelle toegang tot informatie, maakt backups mogelijk zonder onderbreking van de bedrijfsprocessen en voorziet in beslissingsondersteuning en bijbehorende queries, managementrapportages, data mart in- en extracties of het testen van applicaties. De opslaggebaseerde oplossing geeft de klant momentopnames van informatie die is opgeslagen op CLARiiON FC4700-systemen, terwijl de normale I/O-processen blijven communiceren met de productgegevens.

De nieuwe EMC MirrorView-software voorziet in disaster-recovery en remote backup, door exacte kopieën van informatie te creëren op een andere locatie. MirrorView is een opslaggebaseerde, host-onafhankelijke oplossing voor data-mirroring en -bescherming, waarmee klanten na een fail-over in staat zijn hun applicaties te herstarten met behulp van gespiegelde data op een stand-by host op een andere locatie.

De verbeterde EMC Navisphere Manager-software geeft de gebruiker een volledig geïntegreerde controle en beheer van de EMC SnapView en EMC MirrorView software. Dankzij de ondersteuning voor de open Fibre Alliance MIB is het mogelijk om de CLARiiON FC4700 te integreren in een standaard SNMP-beheeromgeving. Deze functionaliteit, gecombineerd met de integratie met EMC en managementoplossingen van derden, zoals EMC ControlCenter, CA Unicenter, IBM Tivoli en HP OpenView, zorgt ervoor dat klanten hun gehele informatieinfrastructuur beheren vanuit iedere willekeurige locatie binnen de organisatie, ongeacht waar de informatie zich bevindt.

Consolidatie vereist migratie - eenvoudige data-migratie Tot slot heeft EMC haar Global Services-aanbod uitgebreid met een nieuwe Data Migration Service voor Windows-omgevingen, waarmee wordt gezorgd voor snelle en gemakkelijke migratie van gegevens van niet-EMC opslagsystemen naar EMC CLARiiON of EMC Symmetrix opslagsystemen. Deze nieuwe consultancydienst voorziet klanten van een optimale migratiestrategie die erop gericht is om toekomstige migraties te vereenvoudigen en systeemonderbrekingen ten gevolge van data-migratie, data-verplaatsing of het aanpassen van volumegroottes te voorkomen.

Met ruim 5000 serviceprofessionals en de hoogste klanttevredenheid in de gehele technologiesector, is EMC Global Services een belangrijke onderscheidende factor voor EMC, met een compleet dienstenaanbod voor, tijdens en na de aanschaf.

EMC
EMC Corporation, gevestigd in Hopkinton, de Verenigde Staten, is marktleider in de snel groeiende markt voor intelligente enterprise opslagsystemen, software, netwerken en services. Ook op technologisch gebied loopt EMC voorop. De producten van het bedrijf dragen zorg voor opslag, toegang, beheer en bescherming van informatie, vanuit alle belangrijke IT-omgevingen, waaronder Unix, Windows NT, Linux, mainframes en andere platforms. EMC is genoteerd aan de New York Stock Exchange en beschikt over eigen vestigingen in de meeste landen, waaronder EMC Computer Systems (Benelux) B.V. in Nieuwegein. EMC maakt tevens deel uit van de S&P 500 Index. Voor meer informatie over EMC en haar producten: www.emc.com.

Voor meer informatie:
EMC Computer Systems (Benelux) B.V., tel: 030 600 92 00, contactpersoon: Karin Klerk of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, tel : 023 562 82 08, contactpersoon: of Robert W. de Moll (e-mail: (robertdm@monogram.nl)).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...