Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanhoudingen in de zaak Wijker

Datum nieuwsfeit: 23-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Arrondissementsparket Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten

Arrondissementsparket Alkmaar

Alkmaar, 23 januari 2001 Aanhoudingen in de zaak Wijker

Het onderzoek naar de gewelddadige dood van W. Wijker heeft vandaag geleid tot de aanhouding van drie personen. Het gaat om de 31-jarige S. van de M., de 25-jarige J.W. G. en diens 28-jarige zus R.B.G. Alle drie verdachten wonen in Castricum. De verdachten S. van der M en J.W. G. zaten al in voorlopige hechtenis in verband met andere strafbare feiten.

In de nacht van 30 april op 1 mei 2000 betrapte W. Wijker inbrekers in zijn woning boven het restaurant 't Woud in Bergen. Daarbij werden schoten op hem afgevuurd waaraan hij korte tijd later overleed. Het recherche bijstandsteam dat destijds is geformeerd heeft onophoudelijk onderzoek verricht naar de daders. Een belangrijke ontwikkeling die heeft geleid tot de aanhouding van deze drie verdachten is de recente vondst van de door de daders gebruikte wapens. Met behulp van de marine zijn deze wapens begin januari opgedoken uit het Noordhollandskanaal tussen Akersloot en Alkmaar.

Twee verdachten zaten in voorlopige hechtenis voor verschillende andere strafbare feiten waaronder de gewapende bankoverval van de Rabobank te Heemskerk gepleegd in maart 1999. S. van de M. zat ook vast voor een de poging tot diefstal van een pinautomaat en het in brandsteken van een auto in Purmerend in juni 2000.

Het onderzoek in de zaak Wijker is nog in volle gang. In verband met het onderzoek kunnen op dit moment geen verdere mededelingen worden gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie