Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aantal participanten satellietplatform verdubbeld

Datum nieuwsfeit: 23-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Houten, 23 januari 2001

Satellietplatform groeit op eerste dag

De groei zat er op de oprichtingsdag van het Satellietplatform meteen in. Tijdens de speciale introductiebijeenkomst op 22 januari 2001 is het aantal participanten meer dan verdubbeld en er wordt verwacht dat dat aantal nog zal stijgen. In het Holiday Inn te Soestduinen werd Stichting Satellietplatform officieel opgericht. De sfeer tijdens deze bijeenkomst was goed en de opkomst was veel groter dan voorspeld.

Hoewel nu formeel beklonken, werkte de satellietbranche bij tijd en wijle al samen. Bill Wijdeveld, namens ASTRA voorzitter van het dagelijks bestuur van het Satellietplatform, gaf een voorbeeld op het oprichtingssymposium:

?In politiek Den Haag heeft de gezamenlijke satellietbranche al succes geboekt. Een meerderheid van de Tweede Kamer is van mening dat elke nieuw te bouwen woning Gereed voor Satelliet Ontvangst (GSO) moet worden gemaakt. Er is veel lobbywerk aan vooraf gegaan om de kamerleden te informeren over de voordelen van satellietontvangst.

Het Satellietplatform is een initiatief van een aantal vooraanstaande bedrijven in de branche en wil de positie van satellietontvangst als aantrekkelijk alternatief voor kabel of andere infrastructuur verbeteren. Fabrikanten, programma-aanbieders, satellietexploitanten, woningbouwcorporaties, installatiebedrijven en andere belanghebbenden kunnen zich bij het platform aansluiten.

In Nederland beschikken ruim 300.000 huishoudens over een installatie voor digitale satellietontvangst. Maandelijks komen daar 5.000 huishoudens bij. De markt groeit en daarmee de behoefte in de branche om de handen ineen te slaan. De participanten van het Satellietplatform hopen daadkrachtig in te kunnen spelen op de mogelijkheden die de markt de komende jaren biedt. Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie