Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sun Microsystems installeert duizendste Ray-networkcomputer

Datum nieuwsfeit: 23-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Sun Microsystems installeert duizendste netwerkcomputer bij CIAO-onderwijsproject

Grootste Nederlandse netwerkcomputerproject blijft groeien

Utrecht, 23 januari 2001 - Sun Microsystems kondigt vandaag tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) aan, dat zij voor het project 'Computers In het Amsterdamse Onderwijs' (CIAO) de duizendste Sun Ray-netwerkcomputer heeft geïnstalleerd. De NOT vindt plaats van 23 tot en met 27 januari 2001 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Het Amsterdamse CIAO-project werd in 1997 geïnitieerd en heeft als doel ICT in het onderwijs te bevorderen. Inmiddels doen meer dan 50 scholen mee. Sun Microsystems leverde vorig jaar de eerste Sun Ray-netwerkcomputer.

Sun Microsystems adviseerde CIAO bij de ontwikkeling van de architectuur van het computernetwerk. Het netwerk is gebaseerd op de 'thin-client'-technologie. De netwerkcomputers zijn hierbij gekoppeld aan krachtige servers waarop alle programmatuur is geïnstalleerd. Deze technologie garandeert een zeer stabiele en voor de scholen nagenoeg onderhoudsvrije oplossing. De Sun Ray is bij uitstek geschikt voor projecten als CIAO. Dankzij de chipkaart kan de leerling zijn werk eenvoudig meenemen naar een andere computerwerkplek, zonder opnieuw te hoeven inloggen. Zo kan hij bijvoorbeeld makkelijk zijn werk laten zien op de computer van de leerkracht.

De CIAO-scholen zijn voorzien van een intern 100Mbit Switched Ethernet. Centrale servers bedienen de Sun Ray-netwerkcomputers en het intranet (webserver, e-mailserver, fileserver, authenticatieserver). Afhankelijk van het aantal leerlingen wordt door Sun een aantal Sun Ray-netwerkcomputers geleverd, minimaal één per 20 leerlingen. De scholen zijn daarnaast voorzien van een Internetverbinding via Kennisnet, een netwerklaserprinter en een A4-flatbedscanner. De systemen worden door CIAO geïnstalleerd en van basissoftware voorzien. De licenties van de basissoftware zijn bij de prijs inbegrepen. Verder stelt CIAO de scholen op roulatiebasis apparatuur ter beschikking, zoals twee digitale fotocamera's, een digitale videocamera en een beamer.

CIAO biedt scholen de mogelijkheid kennis te maken en te experimenteren met ICT. De projectorganisatie installeert computernetwerken, zorgt voor het onderhoud, adviseert en begeleidt docenten en geeft cursussen. De scholen betalen CIAO een abonnementsprijs voor deze diensten. Ook de leasing van computers is daarin inbegrepen.

Sun Microsystems
Sun Microsystems, opgericht in 1982, heeft met haar unieke visie 'The Network Is The Computer' een leidende positie veroverd op het gebied van hardware, software en diensten. Met haar technologie voorziet Sun het Internet van de kracht waarmee ondernemingen wereldwijd profiteren van de netwerkeconomie: 'We're the dot in .com'. Sun behaalde een jaaromzet van $ 15,7 miljard en is vertegenwoordigd in meer dan 170 landen. Op www.sun.nl is meer informatie over het bedrijf beschikbaar.

Sun, het Sun-logo, Sun Microsystems, Solaris, Java en 'The Network Is The Computer' zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Sun Microsystems, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Alle SPARC-handelsmerken worden onder licentie gebruikt en zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van SPARC International, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Producten die het SPARC-handelsmerk dragen, zijn gebaseerd op een architectuur die ontwikkeld is door Sun Microsystems, Inc.

Voor meer informatie:
Sun Microsystems Computers
Jeanette Verstappen
Tel: 033 450 1234
E-mail: (jeanette.verstappen@holland.sun.com)

Lammers van Toorenburg PR
Leonie Schouwenaar
Tel: 030 656 5070
E-mail: (sun@lvtpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie