Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Siemens Nederland bouwt energiecentrales in Turkije

Datum nieuwsfeit: 23-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Siemens

Persbericht

E&L 0101.155 nl

Den Haag, dinsdag 23 januari 2001

Siemens Nederland bouwt drie energiecentrales ter waarde van 320 miljoen in Turkije

Siemens Nederland N.V. uit Den Haag heeft de opdracht verworven voor de bouw van drie warmte/kracht-centrales in Turkije. Het gaat om een opdracht van EnerjiSA uit Istanbul voor één energiecentrale in Canakkale (Noordwest-Turkije) en twee centrales in respectievelijk Adana en Mersin (Zuid-Turkije). Met de opdracht is een bedrag gemoeid van zo'n 145 miljoen euro (320 miljoen gulden).

De centrales zijn van het zogenaamde STEG (SToom En Gas) type, ook wel Combined Cycle genoemd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een stoomturbine in combinatie met een gasturbine teneinde een hoog rendement te krijgen. De centrale in Adana wordt gekoppeld aan een fabriek van autobanden en gaat 110 megawatt elektriciteit en 120 ton stoom per uur leveren. De centrales in Canakkale en Mersin krijgen elk een vermogen van 60 megawatt elektrisch en leveren hun energie aan de cementindustrie. Opdrachtgever EnerjiSA is een dochter van het grootste Turkse industrieconglomeraat SAbanci, eigenaar van zowel de autobandenfabriek als cementfabrieken.

Het internationaal opererende Center of Competence voor industriële warmte/kracht-centrales van Siemens Nederland gaat de centrales in consortiumverband bouwen. Partners hierin zijn General Electric voor de gasturbines en Standard Fasel Lentjes voor de stoomketels. Siemens is als consortiumleider verantwoordelijk voor het ontwerp, het projectmanagement, de realisatie en levert naast de stoomturbines ook de complete elektrotechnische installatie, inclusief de besturing van de centrales.

De eerste fase van de centrale in Adana wordt eind dit jaar al opgeleverd. Eind 2002 zullen alle drie de centrales in bedrijf zijn. Eerder realiseerde het Siemens Center of Competence al soortgelijke energiecentrales in onder andere Spanje, Indonesië en ons eigen land.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Afdeling Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: (bernard.bos@siemens.nl)

© Siemens Nederland N.V. 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie