Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Brabant-Noord: Uden

Datum nieuwsfeit: 23-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Noord: Uden 23-01-2001
Persbericht district De Leijgraaf

ONDER INVLOED

Afgelopen nacht is op de Leest in Veghel een 65-jarige inwoner van Veghel aangehouden omdat hij onder invloed reed. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

BEBOET VOOR BRANDSTICHTING

Maandagmiddag is een 57-jarige inwoonster van Geldrop bekeurd voor het stoken van vuur en het ophangen van een spandoeken. De tekst op de spandoeken was gericht op de activiteiten van de vliegbasis Volkel. Dit alles gebeurde in een bos aan de Millsebaan in Zeeland. De vrouw verklaarde het vuur te hebben gestookt om een maaltijd te koken. De Geldropse is proces-verbaal aangezegd.

TE HOGE SNELHEID

Afgelopen nacht heeft de politie 21 autobestuurders laten blazen. Niemand had te veel gedronken. Wel reed de bestuurder van een personenauto op de Industrielaan in Uden 77 km., waar 50 km. is toegestaan. De man kreeg een boete van f.250,--.

GEWONDEN BIJ AANRIJDINGEN

Vanmorgen is bij een aanrijding op de kruising Wilhelminastraat Lippstadtsingel in Uden een 25-jarige vrouw uit Uden gewond geraakt. Het ongeval ontstond toen deze autobestuurster op de kruising geen voorrang verleende aan de bestuurder van een bedrijfsbus die op de Lippstadtsingel reed. De Udense raakte gewond en is met een armfractuur overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

Op de Zeelandsedreef in Schaijk reed vanmorgen rond 10.10 uur een inwoner van Zeeland (leeftijd nog niet bekend) tegen een boom. Het ongeval gebeurde nadat de man bij een inhaalmanoeuvre in een bocht de macht over het stuur verloor en met zijn auto en aanhanger frontaal tegen een boom botste. Het slachtoffer raakte bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij is met onbekend letsel door een traumateam overgebracht naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen.

GEEN GORDEL

Maandagmiddag zijn op de Industrielaan, Velmolenweg en Loopkantstraat in Uden elf bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Een bestuurder werd beboet omdat hij geen rijbewijs kon tonen.

AUTOWRAKKEN UIT DE TUIN

Vanmorgen is een tuin achter een woning aan de Verduijnstraat in Uden ontruimd. Uit de tuin werd onder andere een aantal autowrakken gehaald. De 61-jarige bewoner is aangehouden. Na verhoor en proces-verbaal is de man in de loop van de dag weer in vrijheid gesteld. Hem is overtreding van de Wet Milieubeheer en de Algemene Politie Verordening ten laste gelegd.

De bewoner van het pand is in het verleden door de gemeente Uden diverse malen gemaand om de rommel in zijn achtertuin op te ruimen. Zowel in de maanden september, oktober en november 2000 heeft de man hierover bericht gehad. In oktober kreeg hij proces-verbaal. Omdat de man niet reageerde op de aanmaningen, besloot de gemeente om vanmorgen bestuursdwang toe te passen. Het schouwteam, bestaande uit medewerkers van de politie, gemeente en woningbouwvereniging, trof vanmorgen een viertal autowrakken aan, een grote hoeveelheid lompen, zes motorblokken c.q. delen ervan, zeventien autovelgen, waarvan tien met banden, en twee LPG-tanks. Ook lagen er vijf schokbrekers, een uitlaat en een hoeveelheid oud ijzer en hout in de tuin. Verder heeft de gemeente een aantal jerrycans met olie en andere vloeibare stoffen (waaronder koelvloeistof) verwijderd. De verdachte dient zelf de rest van het achtergebleven afval te verwijderen zoals hout, tegels, kleding, metaal, enzovoort. Het schouwteam was vanmorgen met tien personen aanwezig. Na de ontruiming heeft de gemeente op een zestal plekken in de tuin bodemonderzoek laten verrichten in verband met mogelijke vervuiling. De uitslag van dat onderzoek is nog niet bekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie