Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 23-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 23-01-2001 2e persbericht 23 januari 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Autogordelcontrole
Op de Fuutlaan zijn dinsdagochtend tussen 9.00 en 11.30 uur 51 automobilisten en 5 inzittenden bekeurd omdat zij geen autogordel droegen. In totaal zijn 250 voertuigen gecontroleerd.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Op de Javalaan zijn dinsdagochtend tussen 8.45 en 11.00 uur 241 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 50 voertuigen overtraden de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 80 km/u.

Helmond: Snelheidscontroles
Op de Rivierensingel vond dinsdagochtend tussen 8.00 en 10.00 uur een snelheidscontrole plaats. In totaal werden 351 voertuigen gecontroleerd. 11 automobilisten overtraden de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 71 km/u. Ook werd dinsdagochtend tussen 10.30 en 14.00 uur op de Engelseweg op snelheid gecontroleerd. In totaal werden 1.903 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 152 automobilisten sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 80 km/u.

Helmond: Aanhouding gezochte persoon
Maandagmorgen om 3.30 uur is op het Groenewoud een 29-jarige automobilist uit Helmond gecontroleerd. De man stond gesignaleerd ter opsporing en aanhouding voor de Spaanse autoriteiten. Hij wordt ervan verdacht lid te zijn van een organisatie, welke zich toelegde op transport van verdovende middelen. Hij is ter beschikking gesteld van justitie ter fine van uitlevering aan Spanje en ingesloten in het politiebureau.

Aarle-Rixtel: Snelheidscontrole
Op de Helmondseweg overtraden dinsdagochtend tussen 7.50 en 8.35 uur 66 automobilisten de toegestane snelheid van 50 km/u. In totaal werden 243 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid is 83 km/u.

Bakel/De Rips: Snelheidscontroles
Op de Auerschootseweg in Bakel overtraden dinsdagochtend tussen 10.30 en 11.30 uur 32 automobilisten de toegestane snelheid van 50 km/u. Er werden 313 voertuigen gecontroleerd. De hoogste gemeten snelheid is 71 km/u. Ook in De Rips vond op de Stippelberg een snelheidscontrole plaats. Hierbij werden 385 voertuigen gecontroleerd. 27 automobilisten reden harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 111 km/u.

Deurne: Woninginbraak
Op de Beerse is dinsdag tussen 11.45 en 13.10 uur ingebroken in een vrijstaande woning. De dader is binnengekomen door het openbreken van de achterdeur en heeft nagenoeg de hele woning doorzocht. Uit de woning zijn een TV, een video, sieraden en een geldbedrag van ongeveer 250 gulden weggehaald. Een getuige zag een verdachte man in de leeftijdscategorie 25-30 jaar, tenger postuur, ongeveer 1.70 meter lang met kort haar en een bril op in een antraciet kleurige auto wegrijden.

Gemert: Snelheidscontrole
Op de Vondellaan zijn dinsdagochtend tussen 09.05 en 9.50 uur 246 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 21 automobilisten overtraden hierbij de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogste gemeten snelheid was 73 km/u.

Veldhoven: Computerapparatuur gestolen
Uit een bedrijf aan de Peter Zuidlaan is tussen maandagmiddag 17.00 uur en dinsdagochtend 9.00 uur ingebroken in een kantoorruimte. De dader is via de poort van het bedrijf binnengekomen. Deze was open omdat mensen in het bedrijf aan het werk waren. De deur van de kantoorruimte is vervolgens opengebroken en een computer, een monitor en een muis worden vermist.

Veldhoven: Verdachten diefstal aangehouden
Tijdens een algemene controle werd dinsdagochtend om 1.50 uur een 28-jarige Veldhovenaar aangehouden op de Oortlaan waar hij zijn auto in een parkeerhaven zette. De twee inzittenden waren reeds uitgestapt. In de auto lagen twee plastic tassen met een zeer groot aantal nieuwe ongedragen schoenen voorzien van prijskaartjes. De twee inzittenden, een 19-jarige en een 24-jarige man uit Schaerbeek (België), zijn dinsdagochtend om 3.00 uur in een woning aan de Oortlaan aangehouden. Alle drie worden zij verdacht van diefstal en zijn zij voor nader onderzoek ingesloten.

Westerhoven: Auto gestolen na woninginbraak
Dinsdagochtend tussen 00.30 en 8.30 uur is ingebroken in een woning aan de Beukenlaan. De dader is binnengekomen door het openbreken van een buitendeur. Uit de woning wordt een sleutelbos vermist waaraan ook de autosleutels zaten. Vervolgens werd vanaf de oprit een zwarte Mercedes 200D met het kenteken JX-SJ-44 gestolen. In de auto lagen tevens een GSM, autopapieren, een paspoort, een rijbewijs, sneeuwkettingen en vijf CDs.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie