Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe collectie Christoffle innovatief

Datum nieuwsfeit: 23-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

23-01-2001

Het jaar van alle materialen

Goud- en zilverwerk, bestek, porselein, kristal en tafellinnen: Christofle innoveert, geeft een nieuwe interpretatie aan de traditie en bezorgt het tafeldekken een nieuw elan.


1. Kristallen bekers « Collectie 3000 »


Christofle heeft in samenwerking met de New Yorkse designer Adam D. Tihany een nieuwe collectie kristallen glazen ontworpen. Na de bekende cocktail- en hoge champagneglazen zijn deze kristallen drinkbekers ontworpen voor cocktails (double old fashion en met orangeade) en voor de tafel als water- of wijnglas.
De voet van het glas is versierd met een fries waarin zandkleurige en doorzichtige rechthoekjes elkaar afwisselen. Dit zorgt voor een pure, dynamische en verwijde vormgeving.

Kristal Collectie 3000 Double Old Fashion Fl. 107,= Longdrink glas Fl. 107,=


2. en 8. Het servies « Babylone » : porselein van een edelsmid

Toetsen van goud en platina op een parelgrijze, ivoorkleurige of blauwe achtergrond.
Evocatie van de stempel van de edelsmid gesymboliseerd door vierkantjes die regelmatig op de rand van het bord geschikt zijn. Een pure en hedendaagse versiering, verfraaid door twee grote gouddraden voor een compleet eetservies: koppen, borden, schotels, ...

Porselein Babylone Plat bord Fl. 98,=
Dessertbord Fl. 84,=
Extra Koffiekopje en schotel Fl. 117,=


3. en 5. en 7. en 10. Tafellinnen « Lettres » en « Ecriture »
De nieuwe collectie tafellinnen van Christofle inspireert zich op het thema van de gravures van zilverwerk. De monogrammen spreiden hun grote arabesken op damast stoffen: kleureffecten van de materialen op zilver, wit, koper en brons.
Noviteit: voor de eerste keer introduceert Christofle in zijn collectie bedrukt katoen-voile. Een materiaalsamenstelling dat verleidt door zijn lichtheid en doorzichtigheid. Het monogram wordt hier verrijkt met een guirlande van planten. Een zacht contrast met het kleurenpalet van zilver, blauw, wit en brons.

3. en 5. en 7. en 10. Tafellinnen « Lettres » en « Ecriture » (vervolg)

Foto 3. Tafellinnen Ecriture vanaf Fl. 205,= voor een formaat van 130x130cm
Foto 5. en 10. Tafellinnen Lettres en Ecriture
Foto 7. Tafellinnen Lettres vanaf Fl. 383,= voor een formaat van 180x180cm


4. Voorsnijbestek « Galea »

Christofle heeft « Galea » ontworpen, een nieuw soort bestek met zachte en sensuele vormen. In de collectie Galea onderscheidt het bestek zich door zijn originele vorm en onverwachte functie zoals het voorsnijbestek om alle soorten vlees en gevogelte te snijden. Onder het overige bestek van Christofle in de collectie Galea vinden we een aardappellepel, een rijstschep, tafelbestek, een oestervorkje, ...

Voorsnijcouvert Galea Voorsnijvork Fl. 344,=
Voorsnijmes Fl. 279,=

6. De broodbordjes « Clery »

Deze zilveren bordjes met elegante versiering worden links van elke persoon op de tafel gezet om een broodje op te leggen. Zij kunnen gepersonaliseerd worden door middel van een gravure naar aanleiding van een feest. De Clery broodbordjes worden ook gebruikt om een decoratief voorwerp, een kaars of een peper- en zoutvat op te plaatsen.

Broodbordje Clery Fl. 191,=

9. Kristallen vazen « Djambé »

Geometrische vormen voor twee nieuwe vazen van geslepen kristal. Grote groeven in het materiaal benadrukken de glans van het kristal. Een vorm die groter wordt naar boven en naar onder toe en dus aan een zandloper doet denken. Deze twee vazen met hetzelfde design hebben verschillende afmetingen, geschikt voor allerlei bloem-schikkingen.

Vaas Djambé Hoogte 19cm Fl. 840,=
Hoogte 30cm Fl. 1.240,=

11. Waterkruik « Miami »

Volledig zilveren voorwerp om water, fruitsap of punch in op te dienen. Zuiverheid van de gebogen lijnen en een glad en glanzend oppervlak. Simpelweg op en top verfijning.

Waterkan Miami Fl. 790,=

12. Presentatiebord « Babylone »

Een vierkant presentatiebord van zilver voor een resoluut hedendaagse tafel. Zuiverheid van de lijnen, sensueel, tijdloos en passend bij alle porseleinen serviezen van Christofle. Dit nieuwe model heet Babylone.

Presentatiebord Babylone Fl. 454,=

Januari 2001

Er is diamateriaal van iedere foto beschikbaar. Bezoek ook de internet-site www.Christofle.com. Bijgesloten dia- en/of fotomateriaal is vrij van copyright.

Voor meer informatie of diamateriaal kunt u contact opnemen met: Gonnie de Groot - Support - Koperwiek 81 - 3766 AM Soest Telefoon 035 6037470 - fax 035 6019865 - Email: (gonniedegroot@wxs.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie