Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ilse meest gebruikte zoekmachine in Nederland

Datum nieuwsfeit: 23-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Uitkomst onderzoek Checkit en Internet Databureau: Ilse meest gebruikte zoekmachine in Nederland
Internet Databureau heeft in samenwerking met Checkit de meest gebruikte zoekmachines in Nederland geselecteerd. Internet Databureau is een zelfstandige divisie van NedStat die zich bezighoudt met het verzamelen en analyseren van informatie over het gebruik van Internet. Checkit levert producten en diensten ter vergroting van de effectiviteit van websites. De meest recente meting - laatste kwartaal 2000 - toont aan dat zoekmachine Ilse onbetwist nummer één is met een marktaandeel van ongeveer 44%. Ilse wordt op ruime afstand gevolgd door Vindex dat een marktaandeel heeft van gemiddeld 15%. Goede derde is de Nederlandse versie van AltaVista met 10%. De Checkit ranglijst geeft inzicht in de populariteit en het gebruik van zoekmachines onder Nederlandse internetters en is gebaseerd op de door Nedstat Basic geregistreerde pageviews. Van elke pageview die via Nedstat Basic wordt geregistreerd wordt ook de zgn. referrer vastgelegd: de URL van de site die bezocht is voordat de actuele pagina is bezocht. Dagelijks registreert Nedstat Basic in Nederland plm. 10 mln. pageviews. Het onderzoek toont aan dat de top 10 van meest gebruikte zoekmachines ongeveer 90% van het zoekend publiek ondervangt. Meest gebruikte zoekmachines:

1. www.ilse.nl

2. www.vindex.nl

3. www.nl.altavista.com
4. www.altavista.com

5. www.vinden.nl
Over Checkit @ http://www.checkit.nl
Checkit is een dynamisch bedrijf dat producten en diensten levert ter vergroting van de effectiviteit van websites. Eén van deze diensten is Search engine marketing, het positioneren van bedrijven met hun producten en diensten bij zoekmachines, webdirectories en portals. Maar Checkit levert ook online content tools aan grote (zakelijke) providers en portals (o.a. een periodieke linkcheck voor de Startpagina dochters, maar bijvoorbeeld ook een metatagwizard voor het positioneren bij zoekmachines). Tot de klanten van Checkit behoren o.a. een groot aantal top 500 bedrijven. Over Internet Databureau @ http://www.internetdatabureau.com Internet Databureau is een zelfstandige divisie van NedStat die zich bezighoudt met het verzamelen en analyseren van informatie over het gebruik van Internet. Naast de rapportages over het aantal internetters, publiceert Internet Databureau ook over het surfgedrag in Nederland (o.a. marktaandelen van browsers, operating systeem, herkomst bezoekers en populaire categorieën websites). Verder is Internet Databureau betrokken bij de uitvoering van diverse online marktonderzoekprojecten over onderwerpen die met internet te maken hebben

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie