Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV Bondgenoten roept op tot topoverleg NS

Datum nieuwsfeit: 23-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten roept op tot topoverleg NS

Vanmiddag zijn de NS-kaderleden van FNV Bondgenoten bijeengekomen om zich te beraden over de impasse tussen het personeel en de directie van de NS.
De bond heeft besloten een ultieme poging te doen om alle partijen die met het conflict te maken hebben, om de tafel te krijgen. Dat wil zeggen: de directie NS, vertegenwoordigers van de personeelscollectieven en het rijdend personeel, de ondernemingsraad van de NS en de vakbonden.

Andries van den Berg, bestuurder FNV Bondgenoten:'er bestaat geen simpele oplossing om dit conflict op te lossen. In overleg met alle betrokken partijen willen we nog een laatste poging doen om tot een fatsoenlijke oplossing te komen om deze patstelling te doorbreken'. Tijdens dit overleg zal niet alleen het .rondje om de kerk' op de agenda staan. Ook andere belangrijke problemen, zoals: de aanbestedingen, het materieeltekort en de algehele onvrede onder het personeel moeten ter sprake komen.

Andries van den Berg:'onze kaderleden zijn woedend op de NS-directie. Uit een artikel in de Volkskrant blijkt dat de heer Huisinga het blijkbaar belangrijker vindt om de macht van het personeel te breken dan om de vertragingen terug te dringen. Daarnaast zien de werknemers, die soms al tientallen jaren bij de NS werken, met lede ogen toe hoe de puinhoop bij de NS steeds groter wordt.'

Andries van den Berg nodigt de komende dagen de NS-directie en de andere betrokken partijen uit om deel te nemen aan het overleg. Als het aan FNV Bondgenoten ligt, vindt dit overleg zo spoedig mogelijk plaats. Voor volgende week vrijdag moet duidelijk zijn of alle betrokkenen aanwezig zullen zijn.

Meer informatie:
Andries van den Berg, bestuurder FNV Bondgenoten: 06-22973930 Esther de Bruijn, voorlichter FNV Bondgenoten: 030-2738398 of
06-51112249

23 jan 01 16:33

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie