Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eurosport in Rotterdam digitaal beschikbaar

Datum nieuwsfeit: 23-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: UPC N.V.
Zoek soortgelijke berichten
UPC N.V.

UPC SLUIT AKKOORD MET EUROSPORT OVER DIGITALE DOORGIFTE

Rotterdam, 23 januari 2001 UPC en Eurosport hebben definitief overeenstemming bereikt over de digitale doorgifte van de televisiezender Eurosport. Vanaf 1 mei wordt Eurosport in het digitale televisiepakket opgenomen. Dit akkoord is een volgende stap naar het digitale platform. Hiermee wordt Eurosport in de twee grootste steden van UPC in Nederland, Amsterdam en Rotterdam, digitaal beschikbaar. Onderdeel van het akkoord is dat Eurosport in Rotterdam ter kennismaking tijdelijk via het huidige analoge standaardpakket doorgegeven wordt. In de gemeente Rotterdam is Eurosport van 30 januari tot 1 mei via Extra TV 2 analoog te ontvangen. Extra TV 2 verhuist daarom van kanaal 64+ naar kanaal 63-, frequentie 805.25 MHz.

Na drie maanden kan de abonnee in de gemeente Rotterdam zelf de keuze maken of hij Eurosport aan zijn digitale televisiepakket wil toevoegen. Daarnaast is vanaf 1 februari de zender Eurosport News reeds digitaal te ontvangen. Eurosport News is een 24-uurs volledig digitale sportnieuwsservice met wedstrijdflitsen, uitslagen en achtergrondinformatie over sporters.

Over Eurosport
Eurosport is de grootste en best bekeken Pan-Europese sportzender en is beschikbaar in 4,9 van de 6,6 miljoen huishoudens in Nederland (74,2%). Eurosport zendt uit in 18 talen in 54 landen en is te zien in meer dan 92 miljoen huishoudens.

UPC Nederland
UPC Nederland is onderdeel van het beursgenoteerde United Pan-Europe Communications (AEX en NASDAQ) en is met zon 2,2 miljoen klanten de toonaangevende aanbieder op het gebied van geavanceerde media- en telecommunicatiediensten in Nederland. Hiervoor beschikt UPC Nederland in Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Gelderland, Flevoland en Noord-Brabant over hoogwaardige breedbandnetwerken.

UPC Nederland is actief op zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt. Op de consumentenmarkt voert de onderneming diensten op het gebied van Internet (chello), telefonie (Priority Telecom) en radio & tv. Op de zakelijke markt legt UPC Nederland zich toe op het ontwikkelen, toepassen en integreren van de modernste-, datacommunicatie- en Internetoplossingen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie