Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van dale introduceert volgens van dale

Datum nieuwsfeit: 23-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Van Dale
Zoek soortgelijke berichten

Van Dale


-PERSBERICHT-

Utrecht, 23 januari 2001

Nieuw taalblad voor overheid en bedrijfsleven

VAN DALE INTRODUCEERT VOLGENS VAN DALE

Met ingang van januari 2001 geeft Van Dale Lexicografie een nieuw tijdschrift voor taalprofessionals uit met als titel Volgens Van Dale. Dit taalblad is bedoeld voor iedereen die zich beroepsmatig met taal bezighoudt. In Volgens Van Dale ligt de nadruk op praktische en herkenbare adviezen over de Nederlandse taal en taalgebruik in het zakelijke verkeer. Dit nieuwe taaltijdschrift verschijnt tien keer per jaar.

Inhoud
In Volgens Van Dale komen op de eerste plaats puur praktische taalzaken aan de orde. Zo neemt de rubriek Tekstconsult van het januarinummer een mislukte bedrijfsbrochure onder de loep. Ook laat Volgens Van Dale zien hoe een jaarverslag taalkundig verlevendigd kan worden en waar een gebruiksvriendelijk en foutloos antwoordformulier aan moet voldoen. Daarnaast signaleert de rubriek Taal actueel nieuwe taalboeken, taalevenementen en taal in het nieuws. Lezersvragen over spelling, stijl en correct taalgebruik worden beantwoord in Taalvragen en de rubriek Nieuwe media behandelt leesbare webteksten. Opmerkelijk actueel taalgebruik komt aan bod in Trends. Tot slot zal Volgens Van Dale regelmatig kopstukken uit de taal- en communicatiewereld aan het woord laten.
Kortom: Volgens Van Dale staat boordevol nuttige en praktische taaltips en informatie voor taalprofessionals die werkzaam zijn in het bedrijfsleven of bij de overheid, zoals voorlichters, pr-functionarissen, tekstschrijvers en secretaressen.

Redactie
Hoofdredacteur van Volgens Van Dale is drs. Eric Tiggeler, verbonden aan het Taalcentrum van de Vrije Universiteit te Amsterdam en auteur van verschillende taaladviesboeken (waaronder De Taalwijzer voor de overheid). Samen met redacteur drs. Mieke Vuijk vormt hij de redactie, die wordt bijgestaan door een adviesraad waarin drs. C.A. den Boon en prof. dr. G. Geerts - hoofdredacteuren van de 13e editie van de Grote Van Dale - en lic. R. Hendrickx zitting hebben.

Verschijning
Volgens Van Dale verschijnt met ingang van januari 2001 tien keer per jaar en heeft een omvang van 8 pagina's. De prijs voor een jaarabonnement bedraagt 132,50 / 2420 BEF. Volgens Van Dale kent ook collectieve jaarabonnementen van 5 exemplaren voor 199,- / 3630 BEF en 10 exemplaren voor 265,- / 4840 BEF.


-EINDE BERICHT-
Van Dale Junior Spreekwoordenboek

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie