Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerking gemeenten Noord-Brabant in Dommeltuin

Datum nieuwsfeit: 23-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oirschot

23-01-2001
Dommeltuin;Samenwerking gemeenten in driehoek Tilburg - Eindhoven - ´s-HertogenboschDommeltuin is de benaming voor tien gemeenten in de driehoek Tilburg - Eindhoven - ´s-Hertogenbosch. De gemeente Oirschot is één van die tien gemeenten. Voor de tien gemeenten samen is een boekje gemaakt; Strategische Visie voor Dommeltuin. In dit boekje vindt u de belangrijkste karakteristieken per gemeente en de onderwerpen die vragen om regionale samenwerking.

Tot nu toe werd Dommeltuin niet als een samenhangend geheel gezien. Dat heeft vooral te maken met de uiteenlopende oriëntatie van de Dommeltuingemeenten. Zo zijn bijvoorbeeld Oirschot en Best op Eindhoven gericht, terwijl Oisterwijk op Tilburg gericht is en Boxtel op ´s-Hertogenbosch. De gezamenlijke aanpak van een aantal onderwerpen ligt echter wel voor de hand, bijvoorbeeld de ontwikkeling van bedrijventerreinen en de aanpak van het openbaar vervoer. De Strategische Visie voor Dommeltuin vormt het startpunt voor verdere Streekplanontwikkeling en voor verdere samenwerking van de Dommeltuingemeenten.

Bijdrage provincie
De provincie heeft zich bereid verklaard om aan het initiatief van de Dommeltuingemeenten een financiële bijdrage te leveren, op voorwaarde dat de visie zich vooral richt op de ´groene kwaliteiten´ van Dommeltuin en de betekenis van deze kwaliteiten voor functies als wonen en werken op het regionale schaalniveau.

Initiatief provincie
Momenteel bereidt de provincie Noord-Brabant een nieuw streekplan voor. In dit licht publiceerde Gedeputeerde Staten in december 1999 een toekomstvisie op de ruimtelijke structuur van Brabant onder de titel Brabant Contrastrijk. In dit stuk onderscheiden GS vijf stedelijke en zeven landelijke gebieden, elk met hun eigen ontwikkelingskansen. Dit was voor de besturen van de gemeenten aanleiding om, samen met het PON een Strategische Visie voor Dommeltuin op te stellen.

Gratis exemplaar
Belangstellenden kunnen aan de centrale balie van het gemeentehuis gratis een exemplaar verkrijgen van het fraai uitgevoerde boekje Strategische Visie voor Dommeltuin.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie