Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vrouw in woning vermoord, woning in brand gestoken

Datum nieuwsfeit: 23-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Utrecht: Amersfoort 23-01-2001
Dorothee Overbosch (27) met messteken om het leven gebracht Vrouw in woning vermoord; woning in brand gestoken

Moord.

De 27-jarige Dorothee Overbosch is op dinsdag 19 december, tussen 20.00-20.45 uur, vermoord in haar woning in Amersfoort.

Het slachtoffer ging om 16.25 uur van haar werk naar huis aan de Ringweg Randenbroek, een minuut of tien fietsen van haar werk. Daarna ging zij boodschappen doen bij Albert Heijn in het winkelcentrum aan het Euterpeplein, waar zij om 17.45 uur afrekende met haar pinpas en de winkel verliet.

Buurvrouw hoort geruzie.

Die avond om 19.30 uur hoorde de benedenbuurvrouw Dorothee met een man praten en de trap op lopen. Tussen 20.00 uur en 20.45 uur kwam er lawaai van boven dat klonk als een enorme ruzie. Toen klonk het geluid van de voordeur. Iemand liep de trap af en ging achterom naar buiten.

Brand.

De volgende ochtend stond het portiek vol rook: er was brand geweest in het huis van Dorothee. Toen brandweerlieden de deur openbraken en het vuur blusten, vonden ze haar lichaam. Ze was met messteken om het leven gebracht.

Het lijkt erop dat de dader de brand heeft gesticht en uit onderzoek blijkt dat de brand waarschijnlijk die avond of nacht is aangestoken. Signalement slachtoffer.
De dag van haar dood droeg Dorothee:

* zwarte schoenen;

* een zwarte lange broek;

* een zwarte stoffen driekwart jas;

* een rode sjaal en

* rode handschoenen.

Gestolen spullen slachtoffer.
Uit het huis van het slachtoffer is haar zwarte rugtas meegenomen, met daarin onder meer zat een agenda, een adressenboekje, een portemonnee en een sleutelbos met daaraan een sleutelhanger.

De politie vraagt.


1. Wie kan een mogelijk motief aanreiken voor deze moord of heeft in algemene zin informatie hierover?

2. Wie heeft de tas van het slachtoffer of iets van de inhoud ergens gezien?

U kent tot maandag 29 januari gratis bellen naar de Politie Regio Utrecht 08006103 en vanaf maandag 29 januari tegen normaal tarief op 0302100002.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie