Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ook vergunning nodig voor het kappen van een boom

Datum nieuwsfeit: 23-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Berkel en Rodenrijs
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Berkel en Rodenrijs

Kan ik zomaar een boom kappen?

Voor het kappen van een boom heeft u op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (de "APV") een kapvergunning nodig. Een dergelijke vergunning dient u door middel van een "aanvraagformulier kapvergunning" aan te vragen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Op dit formulier moet u de reden voor uw verzoek invullen. Ook wordt gevraagd om een situatietekening waarop duidelijk staat aangegeven om welke boom het gaat. Dit formulier kunt u tijdens de openingstijden van de Afdeling Vergunningen en Toezicht in de ochtend, van 8.30 tot 13.00 uur afhalen. Op uw (telefonisch) verzoek zenden wij het u ook graag toe, telefoon (010) 514 0838.

Hoe gaat de procedure verder?
Uw aanvraag wordt in behandeling genomen door de medewerkers APV van de Afdeling Vergunningen en Toezicht. Zij vragen deskundig advies aan de Afdeling Beheer Buitenruimte. Een medewerker van deze afdeling zal naar aanleiding van uw aanvraag een afspraak met u maken om de situatie ter plaatse te bekijken. De conditie van de boom en de vraag of de boom beeldbepalend is voor de omgeving worden dan beoordeeld. Op grond van het advies van de Afdeling Beheer Buitenruimte besluit het college van Burgemeester en Wethouders u al dan niet een kapvergunning te verstrekken.

De afhandeling van uw aanvraag neemt ongeveer zes weken in beslag. Voor het in behandeling nemen van uw aanvraag is een bedrag van f50,-- aan leges verschuldigd.

Als de kapvergunning verleend wordt, moet u er rekening mee houden dat belanghebbenden zes weken de gelegenheid hebben om een bezwaarschrift in te dienen. Kappen voordat deze termijn verstreken is, is geheel voor eigen risico. Mocht de indiener van het bezwaarschrift in het gelijk worden gesteld, dan kunt u, indien u de boom voortijdig heeft gekapt, een herplantplicht opgelegd krijgen.

Mocht u overlast ondervinden van een boom die niet van u maar van de gemeente is, dan kunt u hierover een brief schrijven naar het college van Burgemeester en Wethouders. Daarin geeft u aan wat uw klachten zijn en waarom u de boom graag gesnoeid of wellicht verwijderd zou zien. Uw brief wordt behandeld door de Afdeling Infrastructuur, die in overleg met de Afdeling Beheer Buitenruimte beoordeelt of aan uw wens tegemoet kan worden gekomen. De termijn voor beantwoording is circa zes weken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie