Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.20 uur

Datum nieuwsfeit: 23-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Datum: 20010123 titel: Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.20 uur url: 212.19.195.8/cgi-bin/nieuws/page.pl?99999990000678 Arnold zegt: Politiebericht_Utrecht, index Titelbalk gaf: Edit Afzender is: nbcode: nb15

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.20 uur
Meisje mishandeld

WOERDEN Op maandag 22 januari is een meisje door een paar andere meisjes mishandeld en daar bij licht gewond geraakt.

Omstreeks 13.20 uur werden de politie en GG & GD naar de Essenlaan gestuurd, waar een meisje gewond zou zijn geraakt. Het meisje, 15 jaar oud en afkomstig, werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd geconstateerd dat zij een lichte hersenschudding had en zij werd met een wekadvies naar huis gestuurd.

Het meisje was met sneeuw- en ijsballen bekogeld en vervolgens tegen de grond gewerkt. Daarbij werd zij gestompt en geschopt. Twee meisjes, beiden 15 jaar oud en afkomstig uit Woerden en Linschoten en een 18-jarige jongen uit Woerden werden aangehouden.

Het meisje uit Linschoten en de jongen bekenden de mishandeling. Het meisje uit Woerden had niet daadwerkelijk aan de mishandeling deelgenomen. Tegen de eerste twee is er proces-verbaal opgemaakt.

De aanleiding van de mishandeling was dat het mishandelde meisje enige maanden geleden zonder toestemming wat dure handcreme uit de tas van één van de meisjes had gebruikt.

Onderzoek brand in tuincentrum afgerond

ABCOUDE - De politie heeft het uitgebreide onderzoek naar aanleiding van de brand in het tuincentrum op donderdag 4 januari jl. afgerond. De technische recherche heeft vastgesteld dat de brand is ontstaan door een niet goed werkende acculader. De op het lichtnet aangesloten acculader was bezig met het opladen van de accu van een schrobmachine. Door sluiting in de acculader ontstond oververhitting waardoor het materiaal waarop de acculader was geplaatst spontaan in brand is gevlogen.

De brand werd ontdekt door een medewerker die nog getracht heeft met een brandblusser de brand te blussen, maar kon de zeer snel uitbreidende brand in combinatie met zware rookontwikkeling niet meer onder controle krijgen.

De politie sluit hiermee opzet, nalatigheid, onzorgvuldig handelen of een andere vorm van verwijtbaar menselijk handelen uit.

( zie ook eerder verschenen persbericht d.d. 05-01-2001 )

Verdachten bekennen vernielingen rond de jaarwisseling

BREUKELEN -In Breukelen werden tijdens de afgelopen jaarwisseling een aantal ruiten van het postkantoor en het politiebureau met vuurwerk en met stenen vernield. In dezelfde nacht werden twee inwoners uit Breukelen van17 jaar hiervoor aangehouden.

Uit het nader ingestelde onderzoek konden nog drie jongens uit Breukelen van respectievelijk 16 en 17 jaar worden aangehouden in verband met de vernielingen van ruiten van het postkantoor, ruiten van garages en ruiten van twee personenautos.

De totale geschatte schade beloopt in de duizenden guldens. Het bureau Schade Informatie Loket ( SIL ) van de politie is ingeschakeld om het schadebedrag te verhalen op de verdachten.
br> De twee verdachten die in de nieuwjaarsnacht werden aangehouden moeten op 7 februari voorkomen bij de rechter in Utrecht. De andere drie zullen zich ook binnenkort moeten verantwoorden bij de rechtbank.

( zie ook eerder verschenen persbericht d.d. 01-01-2001 )

Mishandeling na sneeuwballen gooien

MAARSSEN Op maandag 22 januari bekogelden enige jongens een auto met sneeuwballen, waarop de automobilist zeer kwaad werd en de jongens mishandelde.

Omstreeks 15.45 uur fietsten 4 jongens over het Zandpad in de richting van Breukelen. Zij werden ingehaald door een automobilist. Deze reed zo dicht langs de jongens dat één van hen, een 13-jarige jongen uit Maarssen, een sneeuwbal die hij al in zijn handen had, tegen de auto gooide. De automobilist stopte en bekeek de plek waar de auto door de sneeuwbal was geraakt. Ook de jongens stopten. Vervolgens pakte de man een vriendje van de sneeuwbalgooiende jongen, eveneens 13 en afkomstig uit Maarssen, bij zijn keel en stompte hem in zijn gezicht. De jongen zei dat hij niet gegooid had en de man liep op de jongen af die wel had gegooid. Ook bij deze jongen kneep hij de keel dicht. Hij vroeg naar zijn naam en adres, maar die gaf de jongen niet. De man liet hem los, maar pakte hem vervolgens weer bij de keel. Hij liet de jongen weer los, pakte zijn tas van diens fiets en reed weg.

Even later gaf de man de tas, zonder iets te zeggen over het incident, af op het politiebureau in Maarssen. De jongens hadden het kenteken van de auto opgeschreven. De automobilist, 58 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werd even later in Utrecht aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Maarssen. De man zei geschrokken te zijn van de klap door de sneeuwbal op zijn auto, hij ontkende de jongens te hebben mishandeld, maar zei ze alleen te hebben uitgescholden. Hij had de tas van de jongen meegenomen om daar zijn personalia uit te halen en contact met zijn ouders op te kunnen nemen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is na verhoor heengezonden.

Aanrijding bromfiets met auto
MAARSSEN _Op maandag 22 januari heeft er een aanrijding tussen een bromfiets en een auto plaatsgevonden. De bromfietsster raakte licht gewond.

Omstreeks 06.15 uur reed een 39-jarige automobilist uit Utrecht over de Straatweg. Op de kruising met de Friezenstraat sloeg hij in strijd met de pijlen van het voorsorteervak rechtsaf de Friezenstraat in. Op dat moment reed een 30-jarige bromfietsster uit Maarssen over de ventweg rechtdoor. Zij remde nog hard, maar kon een aanrijding met de auto niet meer voorkomen.

De vrouw kwam ten val en raakte licht gewond. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht vervoerd. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerstoezicht bij scholen
OUDEWATER Op maandag 22 januari heeft de politie toezicht gehouden bij enkele scholen in Oudewater.

In de ochtenduren werd er gecontroleerd bij de scholen aan de Papenhoeflaan en de Hendrik van Viandenstraat. Er werd vooral gelet op het parkeergedrag. 2 automobilisten kregen een bekeuring voor het fout parkeren. Het toezicht werd door meerdere ouders die hun kinderen per fiets naar school brachten, op prijs gesteld.

Fietsverlichting
MAARSSEN De politie heeft op maandag 22 januari weer een fietsverlichtingscontrole gehouden.

Deze vond tussen 07.15 uur en 08.15 uur op het fietspad tussen het Zwanenkamp en de Haarrijnweg plaats. Veertien fietsers kregen een bekeuring voor het niet voeren van voor- en/of achterverlichting.

Geslotenverklaring
NIEUWERSLUIS Op maandag 22 januari heeft de politie bij de geslotenverklaring op de Westkanaaldijk het verkeer gecontroleerd.

De controle vond plaats tussen 07.45 uur en 09.15 uur. Vermoedelijk door de gladheid was het verkeersaanbod zeer beperkt, toch kregen nog 7 automobilisten een bekeuring voor het negeren van de geslotenverklaring.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie