Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.20 uur

Datum nieuwsfeit: 23-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Datum: 20010123 titel: Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.20 uur url: 212.19.195.8/cgi-bin/nieuws/page.pl?99999990000678 Arnold zegt: Politiebericht_Utrecht, index Titelbalk gaf: Edit Afzender is: nbcode: nb15

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.20 uur
Meisje mishandeld

WOERDEN Op maandag 22 januari is een meisje door een paar andere meisjes mishandeld en daar bij licht gewond geraakt.

Omstreeks 13.20 uur werden de politie en GG & GD naar de Essenlaan gestuurd, waar een meisje gewond zou zijn geraakt. Het meisje, 15 jaar oud en afkomstig, werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd geconstateerd dat zij een lichte hersenschudding had en zij werd met een wekadvies naar huis gestuurd.

Het meisje was met sneeuw- en ijsballen bekogeld en vervolgens tegen de grond gewerkt. Daarbij werd zij gestompt en geschopt. Twee meisjes, beiden 15 jaar oud en afkomstig uit Woerden en Linschoten en een 18-jarige jongen uit Woerden werden aangehouden.

Het meisje uit Linschoten en de jongen bekenden de mishandeling. Het meisje uit Woerden had niet daadwerkelijk aan de mishandeling deelgenomen. Tegen de eerste twee is er proces-verbaal opgemaakt.

De aanleiding van de mishandeling was dat het mishandelde meisje enige maanden geleden zonder toestemming wat dure handcreme uit de tas van één van de meisjes had gebruikt.

Onderzoek brand in tuincentrum afgerond

ABCOUDE - De politie heeft het uitgebreide onderzoek naar aanleiding van de brand in het tuincentrum op donderdag 4 januari jl. afgerond. De technische recherche heeft vastgesteld dat de brand is ontstaan door een niet goed werkende acculader. De op het lichtnet aangesloten acculader was bezig met het opladen van de accu van een schrobmachine. Door sluiting in de acculader ontstond oververhitting waardoor het materiaal waarop de acculader was geplaatst spontaan in brand is gevlogen.

De brand werd ontdekt door een medewerker die nog getracht heeft met een brandblusser de brand te blussen, maar kon de zeer snel uitbreidende brand in combinatie met zware rookontwikkeling niet meer onder controle krijgen.

De politie sluit hiermee opzet, nalatigheid, onzorgvuldig handelen of een andere vorm van verwijtbaar menselijk handelen uit.

( zie ook eerder verschenen persbericht d.d. 05-01-2001 )

Verdachten bekennen vernielingen rond de jaarwisseling

BREUKELEN -In Breukelen werden tijdens de afgelopen jaarwisseling een aantal ruiten van het postkantoor en het politiebureau met vuurwerk en met stenen vernield. In dezelfde nacht werden twee inwoners uit Breukelen van17 jaar hiervoor aangehouden.

Uit het nader ingestelde onderzoek konden nog drie jongens uit Breukelen van respectievelijk 16 en 17 jaar worden aangehouden in verband met de vernielingen van ruiten van het postkantoor, ruiten van garages en ruiten van twee personenautos.

De totale geschatte schade beloopt in de duizenden guldens. Het bureau Schade Informatie Loket ( SIL ) van de politie is ingeschakeld om het schadebedrag te verhalen op de verdachten.
br> De twee verdachten die in de nieuwjaarsnacht werden aangehouden moeten op 7 februari voorkomen bij de rechter in Utrecht. De andere drie zullen zich ook binnenkort moeten verantwoorden bij de rechtbank.

( zie ook eerder verschenen persbericht d.d. 01-01-2001 )

Mishandeling na sneeuwballen gooien

MAARSSEN Op maandag 22 januari bekogelden enige jongens een auto met sneeuwballen, waarop de automobilist zeer kwaad werd en de jongens mishandelde.

Omstreeks 15.45 uur fietsten 4 jongens over het Zandpad in de richting van Breukelen. Zij werden ingehaald door een automobilist. Deze reed zo dicht langs de jongens dat één van hen, een 13-jarige jongen uit Maarssen, een sneeuwbal die hij al in zijn handen had, tegen de auto gooide. De automobilist stopte en bekeek de plek waar de auto door de sneeuwbal was geraakt. Ook de jongens stopten. Vervolgens pakte de man een vriendje van de sneeuwbalgooiende jongen, eveneens 13 en afkomstig uit Maarssen, bij zijn keel en stompte hem in zijn gezicht. De jongen zei dat hij niet gegooid had en de man liep op de jongen af die wel had gegooid. Ook bij deze jongen kneep hij de keel dicht. Hij vroeg naar zijn naam en adres, maar die gaf de jongen niet. De man liet hem los, maar pakte hem vervolgens weer bij de keel. Hij liet de jongen weer los, pakte zijn tas van diens fiets en reed weg.

Even later gaf de man de tas, zonder iets te zeggen over het incident, af op het politiebureau in Maarssen. De jongens hadden het kenteken van de auto opgeschreven. De automobilist, 58 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werd even later in Utrecht aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Maarssen. De man zei geschrokken te zijn van de klap door de sneeuwbal op zijn auto, hij ontkende de jongens te hebben mishandeld, maar zei ze alleen te hebben uitgescholden. Hij had de tas van de jongen meegenomen om daar zijn personalia uit te halen en contact met zijn ouders op te kunnen nemen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is na verhoor heengezonden.

Aanrijding bromfiets met auto
MAARSSEN _Op maandag 22 januari heeft er een aanrijding tussen een bromfiets en een auto plaatsgevonden. De bromfietsster raakte licht gewond.

Omstreeks 06.15 uur reed een 39-jarige automobilist uit Utrecht over de Straatweg. Op de kruising met de Friezenstraat sloeg hij in strijd met de pijlen van het voorsorteervak rechtsaf de Friezenstraat in. Op dat moment reed een 30-jarige bromfietsster uit Maarssen over de ventweg rechtdoor. Zij remde nog hard, maar kon een aanrijding met de auto niet meer voorkomen.

De vrouw kwam ten val en raakte licht gewond. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht vervoerd. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerstoezicht bij scholen
OUDEWATER Op maandag 22 januari heeft de politie toezicht gehouden bij enkele scholen in Oudewater.

In de ochtenduren werd er gecontroleerd bij de scholen aan de Papenhoeflaan en de Hendrik van Viandenstraat. Er werd vooral gelet op het parkeergedrag. 2 automobilisten kregen een bekeuring voor het fout parkeren. Het toezicht werd door meerdere ouders die hun kinderen per fiets naar school brachten, op prijs gesteld.

Fietsverlichting
MAARSSEN De politie heeft op maandag 22 januari weer een fietsverlichtingscontrole gehouden.

Deze vond tussen 07.15 uur en 08.15 uur op het fietspad tussen het Zwanenkamp en de Haarrijnweg plaats. Veertien fietsers kregen een bekeuring voor het niet voeren van voor- en/of achterverlichting.

Geslotenverklaring
NIEUWERSLUIS Op maandag 22 januari heeft de politie bij de geslotenverklaring op de Westkanaaldijk het verkeer gecontroleerd.

De controle vond plaats tussen 07.45 uur en 09.15 uur. Vermoedelijk door de gladheid was het verkeersaanbod zeer beperkt, toch kregen nog 7 automobilisten een bekeuring voor het negeren van de geslotenverklaring.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...