Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Marketingbedrijven richten nieuw dienstverlenend bedrijf op

Datum nieuwsfeit: 23-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PROCTER AND GAMBLE

Procter & Gamble en Magnifi Partner worden dienstverleners

Procter & Gamble en Magnifi Partner worden dienstverleners van commercieel marketingmanagement

LOS GATOS, Calif., 23 jan. /PRNewswire/ -- Procter & Gamble (NYSE: PG), één van de grootste marktdeskundigen ter wereld, en Worldwide Magnifi, een wereldleverancier van marketinginfrastructuur en
-toepassingen via het web, kondigden vandaag aan dat ze een contract hebben afgesloten. Via de overeenkomst wordt een nieuw bedrijf opgericht om andere bedrijven marketingknowhow over beste praktijken en praktische marketingtoepassingen en -middelen aan te bieden via een internationale technologie-infrastructuur. Het bedrijf zal zijn middelen voor marketingmanagement gebruiken en zijn personeel inzetten bij de ontwikkeling van de bedrijfsnaam. Tot dan wordt het bedrijf 'Project EMM' voor commercieel marketingmanagement genoemd.

Het nieuwe bedrijf zal marketingexpertise opbouwen, de samenwerking verbeteren en de snelheid tussen bedrijven, hun filialen en partners verhogen. Hierdoor kunnen ze sneller, efficiënter en doeltreffender merknamen opbouwen. Het 'Project EMM' zal zijn service aanvankelijk richten op de top 2.000 van wereldmarketeers en zal daarna uitbreiden tot de kleine en middelgrote bedrijven.

'Drie belangrijke tendensen zijn aan het convergeren en zullen de manier om aan marketing te doen, wijzigen: merken en bedrijven zijn meer op de hele wereld gericht; marketingteams, en ook filialen, partners en leveranciers, zijn meer geografisch verspreid en snelheid wordt meer en meer een beslissende factor om een bedrijf in een winnende positie te plaatsen. Toch is één zaak niet veranderd: de consument eist van zijn merken consistente ervaring van hoge kwaliteit,' aldus Hunter Hastings, directeur van het nieuwe bedrijf. 'Daarom hebben marketeers nood aan een echt bedrijfssysteem voor marketingmanagement dat snelheid brengt in marketing, dat samenwerking, coördinatie en controle op wereldvlak toelaat en de marketingexpertise op permanente wijze verbetert bij het bedrijf en zijn partners'.

Door de fusie worden de 150 jaar bewezen expertise op het vlak van marketingknowhow en -middelen van Procter & Gamble en de internationale marketingstructuur van Magnifi samengebracht om de commerciële mogelijkheden voor marketingmanagement op te zetten die de klanten wensen.

'Wij transformeren marketingknowhow in marketingkunde,' zei Dan Maurer, president van het nieuwe bedrijf. 'Dit doen we door bewezen beste praktijken op marketinggebied bij de praktische middelen te voegen en deze aan alle desktops van het hele bedrijf te leveren'. De service Enterprise Marketing Management van het bedrijf bevat marketingknowhow, -middelen en -infrastructuur:

+ Marketingknowhow, waaronder alle aspecten van marketing met modules voor strategische marketingontwikkeling en -ontplooiing, conceptontwikkeling en -testen, prijszettingstrategie, verpakkingsdesign, publiciteitsontwikkeling, mediaplanning, directe marketing, interactieve marketing en gesofisticeerde nieuwe knowhow en middelen voor productontwikkeling en -testen via het Internet.

+ Marketingmiddelen, waaronder toepassing voor consumentenresearch, prognoses, opstellen van de doelstellingen, testen, mediaplanning en aankoop en marktsimulatietechnieken, die vanaf de desktop worden gelanceerd.

+ Licentiesoftware & infrastructuur op wereldbasis -- hostcenters voor de hele wereld in diverse werelddelen, licentiesoftware voor eenvoudige toegang, waar en wanneer ook, tot een digitaal opgeslagen bedrijfsgeheugen voor alle marketingactiva (publiciteit, artwork, strategische documenten, historische gegevens, etc.), databases voor opzoekingen en samenwerkingsmiddelen.

De inbreng van Procter & Gamble in het bedrijf is ruim 160 jaar marketingervaring en -expertise. Procter & Gamble is dan ook een belangrijke aandeelhouder van het bedrijf. Twee directeuren van P&G verlaten P&G voor functies in het topmanagement van het bedrijf. Bovendien heeft P&G de bedoeling om het systeem over de commerciële activiteiten in de hele wereld te ontplooien.

'De eerste prioriteit van P&G is het opbouwen van onze wereldmerken. We zullen zelf de service van Enterprise Marketing Management gebruiken voor efficiëntere samenwerking, om sneller onze kennis van het ene uiteinde van de organisatie naar het andere uiteinde over te brengen, en om onze merkmanagers meer tijd te geven om naar verbruikers te luisteren en winnende merkstrategieën en marketingrpogramma's op te stellen. Dit zal winst opleveren in de vorm van sterkere merken. Dit is de belangrijkste reden waarom we bij het nieuwe bedrijf willen horen,' zei Bob Wehling, hoofd van marketing voor de wereld bij P&G. De oprichting van het nieuwe bedrijf is ook consistent met de interesse van P&G om nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen, en met de wens om meer financiële waarde te creëren uit kernactiva, waaronder uitvindingen van R&D en marketingknowhow,' voegde hij eraan toe.

Naast P&G, heeft 'Project EMM' als klanten ook The Coca-Cola Company, BBDO Worldwide en Philips Domestic Appliance en Personal Care.

Het bedrijf zal worden geleid door een team van vroegere hogere kaderleden van P&G en Magnifi die een schat aan ervaring in marketing en technologie zullen inbrengen. Het zijn: Hunter Hastings, president-directeur (vroegere CEO van Magnifi), die een uitgebreide achtergrond heeft in merkenmarketing en marketingservice voor vennootschappen; Dan Maurer, president en COO (vroeger algemeen manager van P&G's i-Ventures), die een uitgebreide ervaring heeft in internationale marketing en management voor de Europese en Amerikaanse activiteiten van P&G; Wade Miquelon, financieel directeur (vroeger financieel manager voor e-commerce bij P&G, algemeen vennoot voor het risicokapitaal voor het Internet van P&G en CFO voor de activiteiten in Thailand), die zijn ervaring inbrengt in M&A, vennootschapsfinanciën, ontwikkeling van nieuwe bedrijven en strategische ontwikkeling; Pete Farner, vice-president voor vennootschapsontwikkeling, (vroeger senior vice-president verkoop en bedrijfsontwikkeling bij Magnifi) een ervaren en succesrijk kaderlid die betrokken was bij ontwikkeling van gevestigde en startende bedrijven; en Eric Hoffert, directeur technologie (oprichter en vroeger president en CTO bij Magnifi), die 17 jaar ervaring inbrengt in de ontwikkeling en lancering van digitale media- en Internetbedrijven, -producten en -services voor de massamarkt, waaronder de software QuickTime bij Apple, bij AT&T en bij Bell Labs.

Het bedrijf heeft kantoren in Los Gatos, San Francisco, New York en Londen, en zal weldra een nieuw kantoor openen in Cincinnati. Het bedrijf heeft ook datacenters voor de wereld in Los Angeles, Atlanta en Londen, en een vierde datacenter is gepland voor Azië.

De transactie is onderworpen aan het wettelijk nazicht door Hart Scott Rodino en aan andere standaardvoorwaarden.

Info over Procter & Gamble

Procter&Gamble is met ongeveer 300 merken op de markt aanwezig en heeft bijna vijf miljard verbruikers in ruim 140 landen. Bij deze merken horen Tide, Ariel, Crest, Pantene Pro-V, Always, Whisper, Pringles, Pampers, Olay, Iams en Vicks. P&G is gevestigd in Cincinnati, Ohio, USA, heeft activiteiten in vestigingen in ruim 70 landen en stelt ruim 110.000 mensen tewerk wereldwijd. Meer informatie over P&G en haar producten vindt u op het Worldwide Web op de site www.pg.com .

Info over Worldwide Magnifi, Inc.

Magnifi, Inc., biedt marketinginfrastructuur en - service op wereldvlak voor 500 internationale bedrijven, publiciteitskantoren en marketingpartners.

Magnifi.net is een marketing-hub on-line die door alle partijen die merken opbouwen, kan worden gebruikt bij het plannen, creëren, toewijzen, uitvoeren, opslaan en beheren van, en bij de toegang tot alle aspecten van vermogensbeheer van wereldmerken.

BRON: Procter & Gamble

OPMERKING VOOR DE REDACTEURS: Informatie via teleconferentie voor de media -

Hunter Hastings, directeur, en Dan Maurer, president, zullen aan de media informatie verlenen via een teleconferentie om 10u30 EST. Om hieraan deel te nemen dienen media in de U.S. te bellen naar
1-800-231-9012, toegangscode 483623.


Media buiten de U.S. kunnen bellen naar 1-719-457-2617, toegangscode 483623.

CONTACTPERSOON: Rosemary Ostmann, (rosemary@middleberg.com) , of Anthony Andreano, (anthony@middleberg.com) , beiden van Middleberg Euro voor 'Project EMM', 212-888-6610; of Wendy Jacques van Procter & Gamble, 513-983-3889, of (jacques.ww@pg.com) /

Website: www.pg.com
www.magnify.net
www.ProjectEMM.com/
(PG)

23 jan 01 10:39

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Het leven is één groot spel volgens auteur van Yurish level 10
Onlangs verscheen bij Uitgeverij U2pi in Den Haag het boek “Yurish level 10” van Chris Towel. De meest gestelde vraag...

Vakantiebeurs Limburg zondag 20 november 2016 te Sittard
Op zondag 20 november van 10:00-17:00 uur wordt voor het eerst de gratis Vakantiebeurs Limburg in het Fortuna Sittard Stadion...

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...