Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse premiere van de mini cooper op AutoRAI 2001

Datum nieuwsfeit: 23-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Carros

Nederlandse premiere van de MINI COOPER op de AutoRAI 2001

(23 januari 2001)

Met zijn zuivere, krachtige lijnen weet de MINI COOPER iedereen die hem bekijkt te enthousiasmeren. De auto 'kleeft' met zijn moderne design ook optisch aan de weg en is daarmee in één oogopslag herkenbaar als echte MINI.

Het klassieke Mini-concept, met wielen op de uiterste hoeken van de auto, kenmerkt ook de nieuwe MINI COOPER. Maar deze overeenkomst is veel meer dan alleen maar een optisch trucje. Want door deze bijzondere vorm en de positie van de wielen heeft ook de nieuwe MINI COOPER echte dynamische voordelen op de weg. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de uitstekende handelbaarheid en uit de optimale wegligging. Dit resulteert niet alleen in een hoog veiligheidsniveau, maar ook in een bijzonder geraffineerd rijplezier.

Aan de voorzijde verschaffen de vorm van de motorkap, de koplampen en de grille de MINI COOPER zijn onmiskenbare eigen 'gezicht'. Achter zorgt de brede, steile carrosserievorm met uitgebouwde wielkasten voor het compacte en dynamische beeld, waar de MINI om bekend staat. Alsof de MINI optisch aan de weg kleeft.

De daklijn loopt aan de achterzijde licht af en geeft de MINI COOPER met name in het zijaanzicht een krachtig, sportief profiel. Dit karakteristieke uiterlijk wordt verder nog geaccentueerd door horizontale en verticale ontwerpelementen. Voorbeelden zijn de brede taille (de horizontale lijn direct onder de zijruiten), en de verticale flanken tot en met de dorpels.

De A-, B- en C-stijlen zijn door glas aan het oog onttrokken, een concept dat ook uit de architectuur bekend is, waarbij glazen wanden worden gebruikt om de dragende delen af te dekken. Bij de MINI heeft men eerder de indruk alsof de ruiten rondom de hele auto doorlopen. Een panorama-schuifdak met zonwerend glas is als optie verkrijgbaar.

Direct vanaf zijn introductie is de nieuwe MINI COOPER al leverbaar in 14 tot de verbeelding sprekende carrosseriekleuren zoals Chili Red, Sixties Blue, Pepper White, Liquid Yellow, Black, Velvet Red, Indi Blue, Silk Green, Solid Gold, Cosmos Black, Pure Silver en vanzelfsprekend British Racing Green, naar keuze met een zwart of wit dak, alsmede met in dakkleur uitgevoerde buitenspiegels. Voor de lichtmetalen wielen is er keuze uit 15-inch (standaard) of 16- respectievelijk 17-inch, uitgevoerd in wit of zilver. Omdat de MINI modellen zich bij uitstek lenen voor verdere individualisering zal er een groot aantal uitrustingspakketten, opties en accessoires worden aangeboden.

Interieur

In het interieur biedt het ontwerp van de MINI COOPER een moderne interpretatie van de eenvoudige en authentieke cockpit van zijn voorganger. Bijvoorbeeld met de karakteristieke snelheidsmeter centraal in het dashboard. Alle schakelaars, hendels, knoppen en instrumenten passen wat betreft ontwerp, oppervlaktestructuur en materiaal perfect bij de nieuwe MINI. Daarbij speelt de individuele, juist bij de MINI zo belangrijke, persoonlijke stijl een grote rol. Tegelijkertijd onderscheidt het interieur zich ook door een eenvoudige, duidelijke ergonomie en een gemakkelijke bediening.

Met zijn ver openende portieren, centrale vergrendeling met (radiografische) afstandsbediening, verstelbaar stuurwiel en in hoogte verstelbare bestuurdersstoel is de MINI COOPER bijzonder praktisch. Hij laat zich gemakkelijk aanpassen aan de wensen en posturen van zowel bestuurder als passagiers. Ook de bagageruimte kan met de afstandsbediening worden geopend. De gedeeld (50:50) neerklapbare achterbankleuning maakt het mogelijk om de bagageruimte naar believen fors uit te breiden. Voor de stoelbekleding is naar keuze Ieder of skai verkrijgbaar.

Naast een standaard HiFi CD-audiosysteem is als extra-uitrusting een Harman Kardon luidsprekersysteem verkrijgbaar. Andere bijzondere uitrustingsdetails zijn bijvoorbeeld het multifunctionele stuurwiel en de regensensor voor de ruitenwissers.

Carrosserie, wielophanging en motor

De carrosserie van de MINI COOPER is in elk opzicht uitzonderlijk robuust. Zo is de torsiestijfheid twee- tot driemaal groter dan van andere auto's met dezelfde afmetingen. Juist dit aspect geeft de MINI COOPER zijn buitengewone, kart-achtige handelbaarheid; het draagt bovendien bij aan de minimalisering van de carrosserietrillingen.

De geavanceerde wielophanging biedt de laatste stand der techniek en onderscheidt zich vooral door de multilink-achteras. De MINI COOPER is standaard uitgerust met schijfremmen rondom, vôôr geventileerd. De 1,6-liter 1 6-kleppen motor van de MINI COOPER levert een
maximum vermogen van 85 kWil 15 pk en - als opties - worden gecombineerd met een automatische transmissie. De toekomstige MINI COOPER S - de sportversie - maakt met maar liefst 118 kWil 60 pk nog sportievere prestaties mogelijk.

Nieuwe veiligheidsmaatstaven in de mini-klasse

De combinatie van uiterst stabiele en stijve carrosserie met deformatiezones vôôr en achter en flankbescherming in de portieren garandeert onder alle omstandigheden een optimale bescherming van de inzittenden. De passieve veiligheid wordt nog verder vergroot door de omvangrijke veiligheidsuitrusting met front-en zij-airbags voor bestuurder en voorpassagier, alsmede innovatieve hoofdairbags over de totale lengte van het interieur -een absolute noviteit in auto's van deze klasse!

Uiteraard behoort ABS tot de standaarduitrusting, terwijl ASC+T (Automatische Stabiliteits en Tractie Controle) en Xenon-koplampen als extra-uitrusting verkrijgbaar zijn.

Doelgroepen

Marktstudies door de marketingexperts van het merk MINI tonen nu reeds aan, dat MINI een brede doorsnede van het autokopend publiek aanspreekt. Klanten uit alle leeftijdscategorieën en uit de meest uiteenlopende segmenten voelen zich tot de MINI aangetrokken. Wat ze gemeen hebben, is plezier in het autorijden en een enthousiasme voor het design van de auto.

Het merk MINI binnen BMW Group

MINI is een zelfstandig, onafhankelijk merk binnen BMW Group en wordt wereldwijd verkocht. Het is naast BMW de tweede pijler onder de 'premium'-merkenstrategie van de BMW Group. Samen met Rolls-Royce, dat vanaf 2003 tot het BMW concern zal behoren, rondt het de merkportfolio van de BMW Group naar onder en boven af. De MINI wordt gebouwd in de hypermoderne Britse fabriek van BMW Group in Oxford, uiteraard volgens de zeer strenge kwaliteitsnormen van het merk BMW. De MINI COOPER staat nog dit jaar - naar verwachting in september 2001 - in de showrooms van geselecteerde MINI dealers.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie