Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Domeinnamen van gemeenten Lembeek en Buizingen gekaapt

Datum nieuwsfeit: 23-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Volksunie

Internet-kaping te Halle. Lembeek en Buizingen in handen van oppositie (22/01/01)

Aangezien we met VU-ID Halle reeds jaren op een muur van onbegrip botsen bij het stadsbestuur van Halle als het voorstellen betreft voor de verbetering van de webstek, een gratis e-post adres, de uitbouw van een beperkt digitaal loket, ... hebben we nu voor meer radicale en spectaculaire middelen gekozen! De domeinnamen van de deelgemeenten werden door ons gekaapt!

Halle heeft één van de slechtste websites van het land. Dat zeggen niet alleen internetspecialisten, maar ook de geschreven media herhalen het telkens weer: een regionaal centrum onwaardig (Netwerk, 11/2000) en totaal uit de mode (Het Nieuwsblad, 20/01/01). De informatie is gedateerd, er is geen mogelijkheid tot interactie en sommige e-mails krijgen nooit antwoord. Ondanks eerdere beloften in de gemeenteraad is er nog steeds niet veranderd. VU&ID vindt deze situatie onhoudbaar en grijpt naar drastische middelen.

Sinds december 2000 kan iedereen die dat wil een eigen domeinnaam registreren op Internet. Deze domeinnaam, bv. www.vlaanderen.be, is uniek en geeft toegang tot websites. Men hoeft echter geen bewijs voor te leggen dat men de eigenaar is van een bepaald merk. Halle kreeg automatisch haar eigen naam toegewezen, maar heel wat andere namen, onder meer van bedrijven, worden soms gekaapt door particulieren. Zo is de domeinnaam www.belgië.be in handen van een Nederlandse firma.

Lembeek en Buizingen mogen dan al jaren geen zelfstandige gemeente meer zijn, ze vormen toch nog steeds lokale gemeenschappen met een eigen geschiedenis. De namen Lembeek en Buizingen bleken echter nog niet geregistreerd op Internet. Om te vermijden dat deze belangrijke namen zouden worden gekaapt door particulieren, heeft VU&ID preventief deze namen aangevraagd in het belang van de inwoners van Lembeek en Buizingen. Het is overigens verbijsterend dat het Halse stadsbestuur deze namen nog niet had geregistreerd.

VU&ID is bereid deze domeinnamen kosteloos over te dragen aan het stadsbestuur, maar dan moet aan onderstaande voorwaarden worden voldaan voor eind 2001. Indien het stadsbestuur niet ingaat op dit voorstel, dan zullen deze domeinnamen publiekelijk worden geveild aan de hoogste bieder. En het is niet zeker of de inwoners van Lembeek en Buizingen het leuk zullen vinden om eigendom te worden van een Nederlander. Het stadsbestuur heeft er dus alle belang bij om dit aanbod ernstig te overwegen.

Wat wij willen:

een volwaardige website voor Halle die voldoet aan de kwaliteitsvereisten van vandaag

informatie die gemakkelijk kan worden opgevraagd en die steeds up-to-date is

een digitaal loket voor eenvoudige administratieve handelingen (adreswijzigingen, )

e-mails krijgen binnen de vijf werkdagen antwoord of bevestiging van ontvangst

een behoorlijk budget dat reeds wordt voorzien in de begroting van 2001

aanstellen van een webmaster die voorziet in het dagelijkse onderhoud

Auteur:
VU&ID-fractie gemeenteraad Halle
Eric De Greef, gemeenteraadslid

Meer informatie:
Contactpersoon: Eric De Greef
Telefoon: 0477/27.64.65
E-post: eric.degreef@vu-id.be

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie