Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vandaag in de Tweede Kamer

Datum nieuwsfeit: 23-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.*update 12.21 uur

dinsdag 23 januari 2001

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint op dinsdag 23 januari om 14.00 uur.

Bij aanvang van de vergadering heeft het wekelijkse mondelinge vragenuur plaats.

* Hierbij komen de volgende vragen aan de orde (onder voorbehoud):
-van mevrouw van der Hoeven (CDA) aan staatssecretaris Bos (Financiën) over de vermogenspositie van gemeenten en provincies in relatie tot de lokale en provinciale lasten.

-van mevrouw Vos (GroenLinks) aan minister-president Kok over diens uitlatingen naar aanleiding van zijn bezoek aan Rusland inzake de betrekkingen tussen Nederland en Rusland en het mogelijke staatsbezoek van Hare Majesteit de Koningin aan Rusland.
-van de heer Wijn (CDA) aan staatssecretaris Kalsbeek (Justitie) over het betalen van schadevergoeding aan opgepakte illegalen.

Hierna stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast en volgen stemmingen.

Vervolgens debatteert de Kamer over de wijziging van de regelingen betreffende waarborgen rond vervolging. Deze wijziging vergroot de mogelijkheid voor slachtoffers of andere belanghebbenden om hun beklag te doen.

Ten slotte debatteert de Kamer in eerste termijn over de gezamenlijke behandeling van het wetsvoorstel dat in overweging geeft de Grondwet te wijzigen in verband met het mogelijk maken van een correctief referendum en het wetsvoorstel over tijdelijke regels inzake het raadgevend correctief referendum.

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Verkeer en Waterstaat: 13.15 uur Suze Groenewegzaal
Agenda: procedure.

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 16.00 uur Suze Groenewegzaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Economische Zaken: 16.30 uur Alette Jacobszaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Buitenlandse Zaken, Financiën, Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 16.30 uur Wttewaal van Stoetwegenzaal

Agenda: procedure.

AANBIEDINGEN

De voorzitter van de vaste Commissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij neemt om 13.30 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van het gemeentebestuur van Naaldwijk inzake de mogelijkheden tot vestiging van het Proefstation Bloemisterij en Glasgroente in het Westland (hal Plein 2).

De voorzitters van de vaste Commissies voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Volksgezondheid, Welzijn en Sport nemen om 13.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van de Landelijke Kaderschool voor Uitkeringsgerechtigden inzake het ontbreken van voldoende middelen voor cursussen (hal Plein 2).

De voorzitters van de vaste Commissies voor Financiën en Verkeer en Waterstaat nemen om 13.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van de BOVAG over het boek Flexrijden waarin de maatschappelijke en individuele voordelen van een huurauto staan beschreven (hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen neemt om 13.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van een delegatie van de vereniging van Openbare Algemeen Toegankelijke Scholen in het kader van de verzelfstandiging van het openbaar onderwijs
(hal Plein 2).

KAMERLEDEN ONTVANGEN

Leden van de vaste Commissie voor Defensie ontvangen vanaf 11.15 uur de Italiaanse minister van Defensie, de heer Sergio Mattarella (Klompézaal).

Leden van de vaste Commissies voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, Verkeer en Waterstaat en Buitenlandse Zaken ontvangen vanaf 17.00 uur een vertegenwoordiger van het World Wildlife Fund over het project behoud en beheer van natuurgebieden in Suriname (Suze Groenewegzaal).

WERKBEZOEK

Leden van de vaste Commissie voor Economische Zaken brengen vanaf 17.30 uur een bezoek aan de presentatie van MKB-Nederland over de verkrijgbaarheid van winkelpanden (perscentrum Nieuwspoort).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie