Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Luca Badoer twee weken uit de roulatie

Datum nieuwsfeit: 23-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Luca Badoer twee weken uit de roulatie

De zware crash die Luca Badoer afgelopen zondag tijdens testwerk meemaakte, heeft er toe geleid dat hij op doktersvoorschrift in ieder geval twee weken rust moet houden. Gelukkig is Luca al weer thuis in Treviso in Italië waar hij woont.
Een persbericht van Ferrari bevestigde dat er "een mechanisch defect was" maar uiteraard en ook wel begrijpelijk ging men niet verder op de oorzaak in. Later deze week kunt u hier het tweede deel van "wat Lauda bedoelde" lezen. Daar wordt onder andere gerefereerd aan "downforce". Naar blijkt was de aanleiding van Badoers ongeval een linkerachterwiel ophanging die kapot ging op exact dat punt van de baan - aan het einde van de pitsstraat - waar een Formule 1-chassis de meeste zuigkracht, downforce dus, produceert.
Op basis van wat wij van aanwezigen hoorden blijkt dat nadat eerst de wielophanging afbrak de achtervleugel "er ook van afviel". In ieder geval was het maar goed dat Luca het HANS instrument om zijn nek had want anders had dit incident heel anders af kunnen lopen.

23
januari
2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie