Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 23-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.00 uur
Nare droom

HOUTEN De politie werd op dinsdag 23 januari naar een woning gestuurd waar iemand om hulp zou roepen.

Omstreeks 07.00 uur hoorde een passant dat er om hulp geschreeuwd werd in een woning aan Het Wed. Toen de politiemensen bij de woning aanbelden, werd er niet opengedaan. Na veel geklop en gebonk op de deur en ramen, deed de zeer slaperig bewoner de voordeur open. De man was zich van geen kwaad bewust en was door de politiemensen uit zijn slaap gehaald. Hij had kennelijk een zeer levendige en angstige droom gehad, waarin hij om hulp had lopen schreeuwen.

De politiemensen hebben de man een prettige voortzetting van zijn nachtrust gewenst en zijn in alle rust vertrokken.

Reanimatie gelukt

NIEUWEGEIN Op dinsdag 23 januari is een man onwel geworden, maar kon succesvol worden gereanimeerd.

Omstreeks 15.45 uur werden politiemensen naar een onwelwording op de Hildo Kropstraat gestuurd. Ter plaatse waren twee mensen een 65-jarige man uit Utrecht op de parkeerplaats van een winkel aan het reanimeren. De man zou ongeveer tien minuten voor de komst van de politie onwel zijn geworden. De twee politiemensen namen de reanimatie van hen over. Na ongeveer 5 minuten kwam de ambulance ter plaatse en werd de man naar het St. Antonius Ziekenhuis vervoerd.

Bij contact wat de politiemensen in de loop van de avond met de schoonzoon van de man hadden, vernamen zij dat hij op de Intensive Care lag en dat zijn toestand op dat moment stabiel was.

Inbreker bedreigt getuige

HOUTEN Op dinsdag 23 januari zag een getuige twee mannen met spullen wegrennen. Toen hij achter hen aanrende, werd hij door één van hen bedreigd.

Omstreeks 21.10 uur zag een 44-jarige man uit Houten twee mannen met spullen wegrennen vanuit een tuin aan de Guldenslag. De getuige ging te voet achter de mannen aan, maar na ongeveer 50 meter stopte één van de mannen, draaide zich om naar de getuige en bedreigde hem met een schroevendraaier terwijl hij riep dat de getuige moest wegwezen. De getuige was bang gestoken te worden en staakte de achtervolging.

De wegrennende mannen bleken te hebben ingebroken bij een woning aan de Guldenslag. Bij deze inbraak werd stereoapparatuur ontvreemd.

Signalement van de verdachten:

1) Blanke man, ± 25 jaar en een slank postuur. De man sprak Nederlands en hij droeg donkere kleding en een donkere muts. Deze verdachte dreigde met de schroevendraaier.

2) Man met niet donkere huidskleur, 1.85 à 1.90 m., slank postuur. Ook hij droeg donkere kleding en een donkere wollen muts.

De politie stelt een onderzoek in naar deze inbraak en bedreiging.

Jongen bekent graffiti

HOUTEN Op dinsdag 23 januari betrapten politiemensen een jongen op heterdaad bij het plegen van graffiti.

Omstreeks 20.25 uur zagen politiemensen dat een jongen op het Schonenburgseind met een viltstift op een betonpaal schreef. De jongen, 15 jaar oud en afkomstig uit Houten, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Houten. Zijn ouders werden van zijn aanhouding in kennis gesteld.

De jongen bekende met de viltstift op de betonpaal te hebben geschreven. Tevens bekende hij dit in de afgelopen tijd tot elfmaal toe ook op andere plaatsen in het centrum van Houten te hebben gedaan. Hij maakte daarbij gebruik van een rode en zwarte viltstift. De jongen plaatste elke keer een zogenaamde `Tag`: een soortement persoonlijke handtekening. De jongen is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie