Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Netto-winst Samsung Electronics gestegen in 2000

Datum nieuwsfeit: 23-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Samsung

Herstructurering werpt vruchten af in de vorm van sterk groeiende resultaten

Samsung Electronics ziet netto-winst in 2000 stijgen tot US$ 4,7 miljard

Rijswijk, 23 januari 2001 - Samsung Electronics, de grootste werkmaatschappij van de Koreaanse Samsung Group, heeft in 2000 een totale omzet behaald van US$ 27 miljard. Het bedrijfsresultaat bedroeg US$ 5,8 miljard en de netto-winst US$ 4,7 miljard. Samsung realiseerde een bedrijfsresultaatmarge van 22%. Verder verbeterde Samsung de financiële structuur door de ratio tussen vermogen en activa toe te laten nemen tot 59% (1999: 54%) en door de ratio tussen schulden en vermogen te verminderen tot 66% (1999: 85%). Samsung verwacht in 2001 een stijging van 8% van de totale omzet te behalen tot US$ 29,2 miljard.

De drie voornaamste business units van Samsung Electronics zijn Semiconductors, Digital Media en Information & Communications. De business unit Semiconductors boekte een omzetstijging van 40% tot US$ 10,2 miljard en behaalde een bedrijfsresultaat van US$ 4,8 miljard en een winstmarge van 47%. Daarmee droeg de business unit met 38% bij aan de totale omzet van Samsung Electronics.
De business unit Digital Media zag de omzet met 48% stijgen tot US$ 7,4 miljard en realiseerde een bedrijfsresultaat van US$ 3,9 miljoen. Hiermee droeg de business unit met 27% bij aan de totale omzet van Samsung Electronics.
De business unit Information & Communications boekte een omzetstijging van 15% tot US$ 6 miljard en een bedrijfsresultaat van US$ 7,1 miljoen. De bijdrage van deze business unit aan de totale omzet was 22%. De kleinere business unit Home Appliances noteerde een stijging van het bedrijfsresultaat tot US$ 1,6 miljoen.

Samsung Electronics voorziet een verdere ontwikkeling naar een `Digital-E Company'. Om dit streven te ondersteunen gaat Samsung door met het versterken van de leiderschappositie in de belangrijkste productgebieden, zoals DRAM, SRAM, Rambus DRAM, kleurenmonitoren, TFT-LCD, magnetrons en digitale televisies.

De goede resultaten zijn het gevolg van het herstructureringsprogramma dat Samsung enige jaren geleden heeft ingezet onder de naam `Select and Focus'. Dit richtte zich op het focussen op toekomstige winstgevende activiteiten en het diversificeren van de bestaande sterkte in dynamic random access memory (DRAM) in de richting van thin film transistor-liquid crystal display (TFT-LCD) en large-scale-integration (System LSI) producten. Als gevolg hiervan zal Samsung minder kwetsbaar zijn voor schokbewegingen op een bepaalde markt.

In 2000 versterkte Samsung haar positie in specifieke geheugenproducten, zoals synchrone DRAM, Rambus DRAM, flash memory en EDO RAM chips. Samsung is qua grootte de vijfde producent van LCD driver Ics. Het lukte vorig jaar de afstand tussen het marktaandeel van Samsung en dat van de tweede grootste producent van TFT-LCD panels te vergroten met 5%.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is een van de belangrijkste werkmaatschappijen van de Koreaanse Samsung Group - 13e op de ranglijst van grootste ondernemingen ter wereld. Samsung Electronics is met 54.000 medewerkers gevestigd in 50 landen en behaalde in 2000 een totale omzet van 27 miljard Amerikaanse dollar. Over heel 1999 bedroeg de wereldwijde omzet 22,8 miljard Amerikaanse dollar. Samsung Electronics bestaat uit drie business units: Digital Media, Semiconductors en Information & Communications. Wereldwijd is Samsung de grootste fabrikant van geheugenchips, kleurenbeeldbuizen, monitoren en magnetrons.
In de Benelux is Samsung actief op het gebied van PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Rijswijk, Rotterdam, Waalwijk, Zeist en Antwerpen. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Benelux.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie