Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie beeldende kunst en vormgeving gemeente Almere

Datum nieuwsfeit: 24-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Almere
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

24-1-2001 Subsidie beeldende kunst en vormgeving

Ook in 2001 heeft de gemeente Almere een bedrag van bijna 220.000,-- beschikbaar voor projecten op het gebied van beeldende kunst en vormgeving. Professionele kunstenaars en vormgevers, kunstinstellingen, galeries en samenwerkingsverbanden kunnen plannen indienen voor financiële ondersteuning. De subsidie heeft tot doel de marktpositie en de zichtbaarheid van lokale professionele kunstenaars te versterken. Voor de verdeling van de subsidie geldt op = op. Voorwaarde voor toekenning van de subsidie is een positief oordeel van het landelijke Voorzieningenfonds voor Kunstenaars. Alle bij de gemeente bekende kunstenaars en vormgevers worden per brief van deze subsidiemogelijkheid en voorwaarden op de hoogte gesteld.

Er zijn twee soorten subsidie mogelijk: subsidie voor groepen en subsidie voor individuele kunstenaars. Groepen kunstenaars, galeries, beeldende kunstinstellingen etc. kunnen afhankelijk van impact en omvang - een bijdrage krijgen voor bijzondere projecten/manifestaties met meerdere kunstenaars. De inzendingen voor deze manifestaties en projecten worden twee keer per jaar beoordeeld: op 15 februari 2001 en 30 juni 2001.
Individuele Almeerse kunstenaars en vormgevers kunnen het hele jaar door een beroep doen op subsidie voor:

documentatie (tot een maximum van 5.000,-)

tentoonstellingen (tot een maximum van 5.000,-)

kleinschalige (individuele) projecten anders dan tentoonstellingen of documentatie (tot een maximum van 8.000,-)

Toetsing beroepsmatigheid

Voorwaarde voor de subsidieverlening is dat de beroepsmatigheid van de kunstenaar positief beoordeeld wordt door het landelijke Voorzieningsfonds voor Kunstenaars (VvK). Voorheen werd de beroepsmatigheid van Almeerse kunstenaars getoetst door het Kunstcentrum Flevoland. Voor deze verandering zijn twee redenen. Het Kunstcentrum Flevoland beoordeelt alleen beeldend kunstenaars en geen vormgevers, terwijl ook de laatste groep een beroep kan doen op de subsidieregeling.

Bovendien wil het centrum zich ontwikkelen tot provinciaal centrum voor kunst, landschap en natuur en wil zij de toetsing en documentatie van regionale kunstenaars afstoten.
Alle bij de gemeente bekende kunstenaars en vormgevers worden met een brief en aanmeldingsformulier uitgenodigd zich aan te melden voor toetsing door het landelijke Voorzieningsfonds voor kunstenaars.

Een reglement waarin de volledige voorwaarden voor de subsidie beeldende kunst en vormgeving zijn opgenomen, is op te vragen bij de gemeente, dienst Onderwijs, Welzijn en Sociale Zaken, afdeling Welzijn en Cultuur, Postbus 200, 1300 AE Almere.

Stad Almere
Leven en wonen
Ondernemen in Almere
Bestuur in Almere

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie