Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Staatssecretaris opent luchtmacht brandweeroefenterrein

Datum nieuwsfeit: 24-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensiePersberichten


brandweeroefencentrum

Staatssecretaris opent luchtmacht brandweeroefenterrein

22-01-2001

DV/PB15

Staatssecretaris van Defensie, H.A.L. van Hoof, opent op woensdag 24 januari om 14.15 uur het Brandweeroefenterrein op de vliegbasis Woensdrecht. Daarmee beschikt de opleidingsschool van de luchtmacht over een modern trainingscentrum voor brandbestrijding en hulpverlening. Hierbij wordt gebruik gemaakt van simulatoren van onder meer een F-16, een verkeersvliegtuig, een helikopter en een oefengebouw. Verder kunnen op het terrein de bestrijding van vloeistofbranden en milieu-incidenten apart worden beoefend. Door gebruik te maken van computers is het mogelijk diverse scenario's tot in detail te trainen.

In 1998 werd gestart met de bouw van het 35 miljoen kostende complex. Na de oplevering werden in september 2000 de eerste examens afgenomen. Een maand later werd het trainingscentrum al gebruikt om ook buitenlanders op te leiden. Zo kregen medewerkers van de Roemeense luchtmacht op de vliegbasis hun opleiding helikopter-brandbestrijding.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie