Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agenda Tweede Kamer 24 januari 2001

Datum nieuwsfeit: 24-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.


woensdag 24 januari 2001

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint op woensdag 24 januari om 13.00 uur.

De Kamer stelt haar agenda voor de komende periode vast.
Vervolgens debatteert de Kamer naar aanleiding van een algemeen overleg tussen de vaste Commissies voor Economische Zaken en Buitenlandse Zaken en minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) over het wapenexportbeleid in 1999 inclusief het eerste halfjaar van 2000 (dit overleg had plaats op woensdag
17 januari jongstleden).

Hierna spreekt de Kamer in eerste termijn over het wetvoorstel inzake de Wet donorgegevens kunstmatige bevruchting. Met dit wetsvoorstel worden nadere regels gesteld voor de bewaring, het beheer en de verstrekking van gegevens van donoren bij kunstmatige donorbevruchting.

Ten slotte rondt de Kamer het debat af over de gezamenlijke behandeling van het wetsvoorstel dat in overweging geeft de Grondwet te wijzigen in verband met het mogelijk maken van een correctief referendum en het wetsvoorstel over tijdelijke regels inzake het raadgevend correctief referendum (voorzetting, te beginnen met het antwoord van de regering in eerste termijn).

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 10.00 uur tot ca. 11.00 uur Troelstrazaal

Agenda: algemeen overleg met minister Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid) over de invoeringsdatum van de nieuwe reisdocumenten.

Economische Zaken en Financiën: 10.00 tot ca. 12.00 - Klompézaal
Agenda: algemeen overleg met minister Zalm (Financiën) en staatssecretaris Ybema (Economische Zaken) over de evaluatie inzake exportkredietverzekeringen, waaronder de export gericht op Oost-Europa (de zogenoemde SENO- faciliteit).

Justitie: 10.30 tot ca. 12.30 uur Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met minister Korthals en staatssecretaris Kalsbeek (beiden Justitie) over de modernisering van de rechterlijke organisatie.

Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 11.15 uur tot ca. 13.15 uur Suze Groenewegzaal
Agenda: algemeen overleg met minister Pronk (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) over de publiciteit inzake het strafrechtelijk onderzoek naar niet-reinigbaarheidsverklaringen van verontreinigde grond afgegeven door het Service Centrum Grond.

Economische Zaken: 13.30 uur tot ca. 15.30 uur - Klompézaal
Agenda: algemeen overleg met minister Jorritsma-Lebbink (Economische Zaken) over technologiesteun aan en technologieprojecten bij het bedrijf Philips in het jaar 2000.

Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 14.00 uur tot ca. 16.00 uur Suze Groenewegzaal

Agenda: algemeen overleg met minister Vermeend (Sociale Zaken en Werkgelenheid) over onderwerpen inzake het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 16.00 uur tot ca. 19.00 uur Klompézaal
Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Remkes (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) over onderwerpen inzake de sociale Huursector, waaronder de evaluatie van de Huursubsidiewet en het huurprijsbeleid voor de jaren 2000 en 2001.


BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 10.15 uur Suze Groenewegzaal

Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Financiën, Justitie en Landbouw, Natuurbeheer en Visserij:
10.15 uur Thorbeckezaal

Agenda: ingekomen brieven en procedures.
VOORZITTER

De Voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Jeltje van Nieuwenhoven, ontvangt vanaf 09.30 uur een delegatie van Noorse parlementariers die een bezoek brengen aan de Tweede Kamer om zich te laten informeren over de ervaringen van de Kamer met parlementair onderzoek, openbare hoorzittingen en openbare verhoren (A027).

De Voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Jeltje van Nieuwenhoven, ontvangt vanaf 14.15 uur de Nederlandse ambassadeurs, consuls-generaal en permanente vertegenwoordigers die deelnemen aan de jaarlijkse ambassadeursconferentie
(Oude Zaal).

AMBASSADEURSCONFERENTIE

In het kader van de jaarlijkse ambassadeursconferentie discussiëren Nederlandse ambassadeurs, consuls-generaal en permanente vertegenwoordigers vanaf 14.30 uur met elkaar en met leden van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken over diverse themas (diverse vergaderzalen).


KAMERLEDEN ONTVANGEN

Leden van de vaste Commissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij ontvangen vanaf 11.00 uur de heer Kapeteijns van de Universiteit Wageningen inzake een project over biologische landbouw (van Someren-Downerzaal).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie