Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VNU verlengt openbaar bod op ACNielsen

Datum nieuwsfeit: 24-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: VNU N.V.
Zoek soortgelijke berichten
VNU N.V.

Indien u voortaan geen persberichten meer wilt ontvangen, kunt u uw abonnement stopzetten op het volgende internetadres:

Kies vervolgens Abonnement


Haarlem, 24 januari 2001

VNU VERLENGT OPENBAAR BOD OP ACNIELSEN

VNU verlengt het openbaar bod op alle uitstaande gewone aandelen van ACNielsen Corporation (ACNielsen) tot dinsdag 6 februari 2001 (12.00 uur 's nachts, lokale tijd New York City). VNU heeft op 18 december 2000 bekend gemaakt dat zij een overeenkomst met ACNielsen heeft gesloten, waarbij VNU ACNielsen zal overnemen voor USD 36,75 per aandeel. Het bod zou eerder aflopen op 23 januari 2001. De voorwaarden van het verlengde bod blijven voor het overige gelijk.

De wachttijd, die krachtens de Amerikaanse Hart-Scott-Rodino Antitrust Improvements Act van 1976 op het bod in acht moet worden genomen, is op 2 januari 2001 om middernacht verstreken. Aan de aan het bod verbonden voorwaarde dat deze wachttijd verstreken moet zijn is dus inmiddels voldaan.

VNU heeft een positief advies ontvangen van de Centrale Ondernemingsraad over het aangaan van het overbruggingskrediet dat voor de financiering van het bod noodzakelijk is. Ook aan de aan het bod verbonden voorwaarde dat de Centrale Ondernemingsraad hierover een positief advies moest uitbrengen is dus inmiddels voldaan.

Conform de regelgeving van de Europese Unie heeft VNU de Europese Commissie van de transactie op de hoogte gesteld. Als de Europese Commissie deze transactie verenigbaar acht met de gemeenschappelijke markt, zal zij hierover in principe een besluit bekend maken op uiterlijk 12 februari 2001.

Volgens Citibank N.A., de depotbank voor het openbaar bod, waren op 23 januari 2001 na sluitingstijd in totaal 44.431.060 van de gewone aandelen van ACNielsen, of ongeveer 75% van de 59.577.043 in omloop gebrachte en uitstaande aandelen, geldig aangeboden en niet teruggetrokken (inclusief aandelen aangeboden door middel van een leveringstoezegging).

website: news.vnu.nl

The offer for all the outstanding shares of ACNielsen common stock is being made through, and the foregoing announcement is qualified in its entirety by reference to, Artist Acquisition, Inc.'s Tender Offer Statement on Schedule TO, including the Offer to Purchase dated December 22, 2000, and the related letter of transmittal, which can be obtained for free, along with other filed documents, at the SEC's website www.sec.gov. ACNielsen stockholders should read the Offer to Purchase and related letter of transmittal in their entirety before making any decision as to whether to tender their shares into the offer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie