Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Logitech realiseert sterkste kwartaal tot nu toe

Datum nieuwsfeit: 24-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Logitech realiseert haar sterkste kwartaal tot nu toe met 25% omzetgroei en 34% toename van het netto inkomen.

Romanel-sur-Morges, Zwitserland; Fremont, CA 23 januari, 2001 Logitech International (Zwitserland:LOGN, LOGZ) (NASDAQ:LOGIY) blijft geheel tegen de huidige ontwikkelingen op de IT markt in- sterk groeien. In het derde kwartaal van Logitech s fiscale jaar 2001 dat eind december werd afgesloten, realiseerde het bedrijf een omzet van $232 miljoen, terwijl het netto inkomen $19,9 miljoen bedroeg. De opbrengst per aandeel was $4,24 ($0,42 per ADS). Een jaar geleden liet het bedrijf in dezelfde periode een omzet en netto inkomen van respectievelijk $185,4 miljoen en $14,9 miljoen noteren ($3,43 per aandeel--$0,34 per ADS).

De brutomarge van 34,6% betekent een groei van 90 basispunten; de bedrijfsinkomsten van $25,5 miljoen zijn t.o.v. vorig jaar met 25% gegroeid. De omzet in het retailkanaal die 80% van Logitech s totale verkopen genereert - nam in dezelfde periode met 31% toe. Deze cijfers reflecteren de uitstekende eindejaarsverkopen en meer in het algemeen de populariteit van Logitech producten bij computergebruikers. OEM verkopen groeiden ondanks de afname van de verkoop van nieuwe computers met 5%.

We zijn erg blij dat we opnieuw fantastische resultaten hebben neergezet die de sterke marktpositie van Logitech onderstrepen, aldus Guerrino De Luca, Logitech s President en CEO. Tijdens de eindejaarsverkopen waren onze nieuwe producten volop te krijgen in de winkels. Onze draadloze apparaten, webcams en gamecontrollers zijn zeer populair bij computergebruikers en wij zijn ervan overtuigd dat consumenten er voor gekozen hebben om hun bestaande computer met goede randapparatuur op te waarderen in plaats van een nieuwe computer te kopen. Speciale aandacht verdient het succes van onze familie optische muizen die in juni het levenslicht zag en in september werd uitgebreid met de iFeel" producten. De iFeel muizen helpen gebruikers intuïtiever om te gaan met hun computer door de muis te laten trillen tijdens het navigeren. Tot nu toe zijn er wereldwijd zo n 250.000 iFeel muizen verkocht en vanuit de markt horen we dat er een enorme vraag is naar deze innovatieve producten.

Hij vervolgt: Aan het einde van het fiscale jaar zal er een verandering in ons management plaatsvinden. Greg Chambers, senior vice president of worldwide sales and marketing, vertrekt om zich volledig aan zijn passie te kunnen wijden; het opzetten van een wijngaard in Sonoma. Greg heeft een belangrijke rol gespeeld bij het versterken van onze aanwezigheid in het retailkanaal en het uitbouwen van Logitech s aanwezigheid op het Web. Zijn opvolger wordt Marcel Stolk, nu nog vice president en general manager Europa. Marcel heeft de afgelopen vier jaar een fantastische verkooporganisatie opgezet en Logitech s aanwezigheid in Europa sterk uitgebouwd.

Nu we het laatste kwartaal ingaan van ons fiscale jaar 2001, zien we de toekomst uiterst zonnig tegemoet. Volgens onze inschattingen zullen we de gestelde doelstellingen voor de jaaromzet en bedrijfsinkomsten respectievelijk met zo n 20 tot 25% en 30 tot 35% overtreffen.

Logitech

Logitech, opgericht in 1981, ontwerpt, fabriceert en distribueert human interface devices en ondersteunende software die mensen in staat stellen om Internet te verkennen en het bovendien mogelijk maken om effectiever te werken, spelen, leren en communiceren in de digitale wereld. Logitech s interface producten omvatten Internet Video camera s, aanwijsinstrumenten zoals (draadloze) muizen, toetsenborden en optische trackballs, multimedia speakers en interactieve gamesproducten als joysticks, gamepads en racesystemen. Het operationele hoofdkantoor van Logitech bevindt zich in Silicon Valley, in Fremont, Californië terwijl regionale hoofdkantoren zijn gevestigd in Romanel, Zwitserland en in Hsinchu, Taiwan, R.O.C. Daarnaast heeft Logitech vestigingen in de belangrijkste steden van Noord-Amerika, Europa en Azië. Logitech is genoteerd aan de beurs in Zwitserland onder LOGN en LOGZ en in Noord-Amerika aan de NASDAQ onder LGOIY.

Voor meer informatie kunt u (niet voor eindgebruikers!) contact opnemen met:

Erik Knettel, Thomson Investor Relations USA (212) 701-1963

Kristen Onken, Sr. Vice President & Chief Financial Officer USA (510) 713-4430

Garreth Hayes, Public Relations Manager, Europe - +41-(0)21-863-5111

Of:

Logitech Benelux: Perscontacten (ook beeldmateriaal):

Dhr. Harry Klein, Country Manager Benelux Serge van Rooij/ Lilian van Tongerlo

Tel: +31 (0)24 3724449 + 31 (0)40-2110110

Tel: +31 (0)24 3724415 + 31 (0)40-2651020 Website: www.logitech.com www.mills-advertising.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie