Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gids Ethisch Sparen en Beleggen in Vlaanderen

Datum nieuwsfeit: 24-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Gids Ethisch Sparen en Beleggen
Een uitgave van Netwerk Vlaanderen en Houtekiet
690 F - 224 blz.

Steeds meer mensen gaan op zoek naar een ethische manier van sparen of beleggen. Ze vragen zich af wat de bank met hun geld doet. Ze willen de zekerheid dat hun geld bijvoorbeeld niet in de wapenindustrie wordt geonvesteerd. Anderen maken een positieve keuze en willen dat er goede dingen met hun geld gebeuren. Zij willen dat hun geld geonvesteerd wordt in sectoren die de werkgelegenheid stimuleren of die milieuvriendelijk zijn. In deze gids worden meer dan veertig producten op een overzichtelijke manier voor-
gesteld - producten die geld, mens en/of milieu met elkaar trachten te verbinden. Het boek beantwoordt vragen als: hoe vullen banken en beleggingsfondsen het ethische principe concreet in of wat brengen dergelijke producten maatschappelijk en financieel op?
Voorts behandelt de gids de geschiedenis van het ethisch sparen en beleggen, het actief aandeelhouderschap en de organisaties die de producten aanbieden of controleren. We laten ook de grootste democratische partijen over ethisch beleggen aan het woord. In een financieel woordenboekje en een woordenlijst op de flappen van deze gids worden alle economische termen haarfijn uitgelegd. Netwerk Vlaanderen vzw ijvert al achttien jaar actief voor anders omgaan met geld en gidst u op deze rondreis doorheen de wereld van het ethisch sparen en beleggen.

Netwerk Vlaanderen vzw is een pluralistische beweging die de werkt rond 'Anders Omgaan met Geld'. Ze stelt luidop vragen over de schijnbare neutraliteit van geld en duidt de
consument/spaarder/belegger op zijn macht om via geld de maatschappij in een positieve richting te sturen.
Netwerk Vlaanderen toont dat geld ook op een positieve manier gebruikt kan worden. Ze doet dat door van geld opnieuw een middel te maken voor het bevorderen van een solidaire, duurzame, vredelievende en solidaire economie. Een 500-tal organisaties die werken aan een mens- en/of milieuvriendelijke samenleving krijgen steun van Netwerk. Verder wil Netwerk Vlaanderen, via vorming en sensibilisering mensen aanzetten tot 'Anders Omgaan met Geld'.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Netwerk Vlaanderen, Geert Groffen of Luc Weyn: 02/201 07 70, info@netwerk-vlaanderen.be. website: www.netwerk-vlaanderen.be

Recensie-exemplaren kunt u aanvragen bij uitgeverij Houtekiet, Vrijheidstraat 33, 2000 Antwerpen, tel. 03/238 12 96, (info@houtekiet.com)
Onderwerp: Gids Ethisch Sparen en Beleggen
Auteur: Vera Leemans
E-mail: vera.leemans@netwerk-vlaanderen.be
Bedrijf: Netwerk Vlaanderen vzw
Adres: Vooruitgangstraat 333/9
Plaats: 1030 Brussel
Tel.: 02/201 07 70
Fax: 02/201 06 02

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie