Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Adequate uitvoering Structuur Uitvoering Werk en Inkomen

Datum nieuwsfeit: 24-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Adequate uitvoering / SUWI

Structuur Uitvoering Werk en Inkomen (SUWI)
Meer mensen aan het werk krijgen en een efficiëntere uitvoering. Dat zijn de doelen van de reorganisatie van de uitvoeringsstructuur van de sociale zekerheid en reïntegratie. De nieuwe Structuur Uitvoering Werk en Inkomen (SUWI) is een uitwerking van het Regeerakkoord '98. De Veranderorganisatie SUWI, een apart onderdeel van het ministerie, is verantwoordelijk voor de daadwerkelijke implementatie van de SUWI-voorstellen.
Er komt een Centrale organisatie werk en inkomen met regionale Centra voor Werk en Inkomen (CWI). Zowel werkzoekenden als werkgevers kunnen hier terecht. Ook komt er één publiek orgaan, het Uitvoeringsorgaan Werknemersverzekeringen (UWV), voor de uitvoering van de werknemersverzekeringen. Ten slotte vindt privatisering plaats van de reïntegratiemarkt. Private bedrijven gaan de reïntegratie verzorgen van moeilijk plaatsbare arbeidsgehandicapten en werklozen. Voor meer informatie hierover is een samenvatting van het kabinetsstandpunt beschikbaar. Ook kunt u het nader kabinetsstandpunt hierover raadplegen. Breed dienstenpakket voor werk en inkomen Vanaf volgend jaar komt er een nieuwe organisatiestructuur voor de arbeidsbemiddeling en de sociale zekerheid. Belangrijk onderdeel daarvan is de vestiging van 130 Centra voor Werk en Inkomen (CWI) die een breed pakket aan diensten zullen aanbieden. In alle centra kunnen mensen terecht voor de inschrijving als werkzoekende en de aanvraag van een bijstands- en WW-uitkering. Op de 130 locaties zal ook het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) zich vestigen. Zie ook: Voortgang SUWI (Brief aan de Kamer, 17 januari 2001) en het Grofontwerp (SUWI-site)
___________ -Submit

zoek Home Links Sitemap E-mail
actueel

beleidsdocumenten
voorlichtingsmateriaal voor gemeenten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie