Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verslag voetbalwedstrijd Achilles '94 - FC Twente

Datum nieuwsfeit: 24-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FC Twente

hoofdsponsor:

ACHILLES '94 - FC TWENTE

1 - 6


Op twee fronten kan FC Twente dit seizoen nog meedoen in de strijd om europees voetbal. Ondanks de magere eerste seizoenshelft is de achterstand in de competitie op de plekken die recht geven op europees voetbal slecht zes punten, dus op dat vlak strijdt men toch nog altijd mee. De snelste weg naar europees voetbal is echter nog altijd via de beker. Na de overwinning van vanmiddag tegen Achilles '94 wacht komende zaterdag Fortuna Sittard en wanneer ook die wedstrijd wordt gewonnen, is de tegenstander in de kwart-finale de winnaar van het duel Heracles Almelo - FC Zwolle. Alle kansen dus voor FC Twente om dit jaar ver door te dringen in het nationale bekertoernooi.

Menigeen wreef zich eind november 2000 in de handen. De KNVB had beslist dat FC Twente het bekerduel met Achilles '94 reglementair had gewonnen en dus hoefde men niet de strijd aan te gaan met opnieuw een amateurclub, nadat men in de tweede ronde slechts nipt van Elinkwijk had gewonnen. Met tegenstanders als Fortuna Sittard en Heracles Almelo of FC Zwolle in het verschiet, kon het sparen voor de busreis richting de Kuip op Hemelvaartsdag al bijna een aanvang nemen. Echter de rechter kwam tot de beslissing dat het duel tussen Achilles '94 en FC Twente alsnog gespeeld diende te worden en dus konden de dromen over de Kuip en europees voetbal voor even de kast in. Een overwinning op Achilles was namelijk niet iets dat FC Twente zo maar uit de mouw zou schudden. Na de bijna-zepers tegen Gemert (vorig seizoen) en Elinkwijk (dit seizoen) zat de angst voor een slecht resultaat bij vele supporters diep.

Voornoemde angst diende vanmiddag in Assen in het treffen met Achilles '94 te worden weg genomen. Het duel was expres op een doordeweekse dag om 14.30 uur gezet om zo eventuele ongeregeldheden en voor te kunnen blijven en goed in het zicht te kunnen hebben. Ongeveer 70 a 80 Twente-supporters hadden een snipperdag genomen om hun club te ondersteunen. Met hen keken nog zo'n kleine tweeduizend man in een sfeerloos stadionnetje naar een wedstrijd die na tien minuten al geen wedstrijd meer was. FC Twente kwam voor een snelle voorsprong en kreeg deze in de voeten geworpen. Achilles '94 begon uitermate nerveus aan de wedstrijd en die zenuwen werden niet echt weg genomen door het fanatiek opstomende FC Twente dat de tegenstander vanaf het beginsignaal geen kans gaf om ook maar enigszins in het ritme te komen. Harold Wekema had de trieste eer om na vier minuten spelen de score te openen door een voorzet van Booth niet over de achterlijn te werken, maar in het eigen doel. Toen vervolgens Scott Booth na tien minuten de 0-2 scoorde, was het al een gelopen koers en restte Twente niets anders dan de wedstrijd zonder blessures uitspelen.

Met de 0-2 voorsprong op zak, kon de Twente-supporter op de tribunes wat rustiger gaan zitten of staan en het spel van zijn ploeg gaan observeren om daaraan de eigen conclusies te verbinden. Wat voor rust sowieso positief in het oog sprong, was de gladde samenwerking tussen Kurt van de Paar en Arjan van der Laan in het centrum van het middenveld. Beide spelers manifesteerden zich hier goed. Ook het spel van Scott Booth was meer dan voldoende. De Schotse aanvaller is de aangewezen man om dicht achter Vennegoor of Hesselink te spelen en met zijn balvastheid, actieradius en spelinzicht was Booth zeer nadrukkelijk verantwoordelijk voor de onrust die in de verdediging van Achilles werd gesticht.

Toch kon er uiteindelijk aan de wedstrijd van vanmiddag te weinig waarde worden gehecht. Achilles '94 kreeg pas na rust meer vat op de wedstrijd en pakte de zaken wat energieker aan, maar de stand was toen al 0-3 door een goal van Vennegoor of Hesselink. De treffer van Arafath Heuvel na een klein uur spelen was leuk voor de speler, voor de ploeg en het publiek van Achilles, maar echt veel geloof om de wedstrijd nog te kunnen keren had Achilles niet. Het fanatisme van kort na rust eiste uiteindelijk in het laatste kwartier zijn tol en via twee goals van Jan Vennegoor of Hesselink en eentje van Ellery Cairo werd de eindstand 1-6.

Het gevolg van deze uitslag is dat aankomende zaterdag pakweg 60 touringcars vanaf diverse opstapplaatsen hun weg gaan zoeken vanuit het twentse land richting Sittard, alwaar FC Twente in de achtste finale zal aantreden tegen Fortuna Sittard. Alleen de busreis op zich is al een historisch moment voor FC Twente, maar het geeft tevens aan dat het bekertoernooi niet alleen leeft bij de supporters maar ook binnen de club zelf. Komende zaterdag kan trainer Fred Rutten weer een beroep doen op Tommie van der Leegte en nieuweling Patrick Pothuizen, die beide tegen Achilles een schorsing uit zaten.

Toeschouwers : 2.000
Scheidsrechter: Temmink
Gele Kaarten : Heuvel (Achilles '94), El Brazi (FC Twente) Rode Kaart : geen
Doelpunten : 03. Wekema (eigen doel) 0-1, 09. Booth 0-2, 27. Vennegoor of Hesselink 0-3, 56. Heuvel 1-3,
76. Vennegoor of Hesselink 1-4, 89. Cairo 1-5
90. Vennegoor of Hesselink (pen.) 1-6

Opstelling Achilles '94:
Hamming, Wekema, Feijer, Groninger, Bardewee (58. Van der Meulen), Hamminga, Niemer, Beck, Kreuze, Heuvel, Mulder

Opstelling FC Twente:
Boschker, Hulshoff (75. Rahim), El Brazi, Ten Hag, Heubach, Van de Paar, Van der Laan, Booth, Cairo, Vennegoor of Hesselink, Houwing (64. Pahlplatz)

tekst: chris tuinbeek

Geproduceerd door TriMM i.s.m. CasTel Media

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie