Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 24-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.45 uur
Fietsers aangereden

WOUDENBERG Dinsdagmiddag omstreeks half twee reden drie scholieren in de leeftijd van 16- en 17 jaar, allen afkomstig uit Woudenberg, met hun fiets over het fietspad van de Zuiderbroek. Op een gegeven moment werden zij ingehaald door de bestuurder van een scooter. Een van de meisjes werd door deze bestuurder aangereden en kwam ten val. Daardoor kwam zij in aanraking met haar twee vriendinnen, die eveneens kwamen te vallen.

Alle drie de meisjes raakten licht gewond aan benen, handen en schouder, terwijl twee fietsen een slag in het voorwiel hadden. De bestuurder van de scooter is, zonder zijn gegevens achter te laten, doorgereden. Vermoedelijk kennen de drie slachtoffers de bestuurder van de scooter. Zij zullen in eerste instantie zelf contact met hem opnemen.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Dinsdagmiddag om kwart voor een werd de politie gebeld door een winkelier aan de Kamp. Zij deelde de politie mede dat zij een winkeldief had betrapt en dat deze zich nog in de winkel bevond. Een 39-jarige man uit Amersfoort werd vervolgens door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat de man zich meerdere malen schuldig had gemaakt aan winkeldiefstallen.

Politie treft vuurwapens aan

AMERSFOORT Dinsdagmiddag om half een heeft de politie op grond van controle vuurwapenwetgeving aan de Soesterweg een woning doorzocht. Bij de zoeking troffen collegas drie kogelgeweren aan, waarvan er twee waren voorzien van een telescoop. In dezelfde woning vonden zij ruim twee kilo weed en bleek de bewoner een hennepplantage te hebben.

De man, een 31-jarige inwoner uit Amersfoort, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij in verzekering werd gesteld. Alle aangetroffen goederen werden in beslag genomen. De vriendin van de man is verzocht om vandaag aan het bureau te verschijnen en zal eveneens als verdachte worden gehoord. Bij nader onderzoek bleek dat de man ten behoeve van zijn hennepkwekerij illegaal stroom had afgetapt. Het onderzoek wordt vandaag voortgezet.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie