Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GS Groningen stellen ontwerp-nota Recreatie & Toerisme vast

Datum nieuwsfeit: 24-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 24 januari 2001 Persbericht nr. 6

Groot draagvlak nieuw toeristisch beleid Provincie Groningen

GS stellen ontwerp-nota Recreatie en Toerisme definitief vast

Vandaag heeft het college van GS de ontwerp-nota "Toeristisch Groningen, een karaktervol perspectief" definitief vastgesteld. In oktober vorig jaar boog het college van GS zich al over deze ontwerp-nota en stelde de nota voorlopig vast. De ontwerp-nota is daarna besproken in het Platform Toerisme en Recreatie, het platform Landelijk Gebied en met de portefeuillehouders toerisme en recreatie in de gemeentelijke samenwerkingsverbanden. Bovendien heeft er van 6 november -4 december 2000 een schriftelijk ronde voor reactie en commentaar plaatsgevonden. Verschillende personen en instanties hebben hier gebruik van gemaakt en gereageerd. De tekst van de ontwerp-nota is naar aanleiding van deze reacties op onderdelen aangepast, aangescherpt en uitgebreid.

Op basis van alle besprekingen en schriftelijke reacties concludeert het college van GS dat er een groot draagvlak bestaat voor haar nieuwe beleid op het gebied van recreatie en toerisme (verwoord in de ontwerp-nota). GS vinden dat het toeristisch bezoek in de provincie gestimuleerd moet worden: meer overnachtingen, meer dagbezoek en meer bekendheid genereren, maar niet ten koste van de leefbaarheid van het platteland. De Provincie Groningen wil zich de komende jaren profileren als een markante provincie waar nog veel authentiek is gebleven.
Alle reacties op de ontwerp-nota zijn van commentaar voorzien en zijn terug te vinden in de nota reacties en commentaar. Deze nota is te verkrijgen bij de afdeling Bestuurscontacten, 050 - 3164160 evenals de ontwerp-nota die vandaag is vastgesteld door het college van GS. Op 22 februari 2001 wordt de nota behandeld in statencommissie Economische Zaken en 14 maart 2001 in Provinciale Staten.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Agnes Delstra, 050 - 3164324.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie