Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Icollector en eBay gaan real-time bieden mogelijk maken

Datum nieuwsfeit: 24-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ICOLLECTOR

icollector en eBay gaan samen real-time bieden mogelijk maken

icollector.com en eBay Premier gaan samen real-time bieden mogelijk maken voor 300 veilinghuizen overal ter wereld

Londen - icollector.com, de onafhankelijke verbinding met veilinghuizen, handelaren en galerieën overal ter wereld, eneBay Premier, eBays bestemming voor kunstwerken on-line, maakten vandaag bekend dat zij gaan samenwerken en dat eBays Live Auctions technologie wordt aangeboden aan de 300 veilinghuizen overal ter wereld die samenwerken met icollector.com. Deze alliantie vergroot aanzienlijk de mogelijkheid van een ieder die deel wil nemen aan traditionele live veilingen waar ook ter wereld. De deal omvat ookinternettoegang tot duizenden kunstwerken, antiek en verzamelobjecten.

Live Auctions opent veilinghuizen voor een wereldwijd publiek op het internet via de sites van eBay Premier en icollector.com.Vanaf de start in september 2000 is het bieden via de eBayLive Auctions technologie sterk gestegen. Tot op heden merkenveilinghuizen die gebruik maken van de Live Auctions technologie dat 20% van hun veilingnummers aan internetbieders wordt verkocht. Gemiddeld wordt op 30% van de nummers via het internet een bod gedaan.

James Corsellis, adjunct-voorzitter van icollector.com zei: 'icollector.com heeft nu zes jaar ervaring in het brengen van gerenommeerde veilinghuizen op het internet. Samengaan met eBayPremier betekent dat we een winnend team hebben gecreëerd en met Live Auctions kunnen we onze veilinghuizen en gebruikers nu een nieuwe extra waardevolle service bieden.'

'We vinden het geweldig om samen met icollector.com de krachten te bundelen. Het netwerk van icollector.com dat bestaat uit meer dan300 veilinghuizen geeft onze klanten de mogelijkheid om op nog meer kunstwerken te bieden bij gerenommeerde veilinghuizen,' aldus Geoff Iddison, general manager van eBay Premier. 'Daarnaast kan eBay Premier zijn Live Auctions capaciteit uitbreiden om in potentie de standaard te worden voor live real-time bieden.'

eBay's Live Auctions technologie wordt gepresenteerd op de site van eBay Premier of rechtstreeks op www.ebayliveauctions.com. Live Auctions is een geavanceerde, gepatenteerde technologie die ontwikkeld is door eBay waarmee direct biedingen van en naar veilinghuizen worden verstuurd. Daarnaast is er een mogelijkheid voor on-line audio streaming voor bepaalde veilingen.

Details en instructies voor het bieden met Live Auctions worden gegeven op www.ebayliveauctions.com. Bieders moeten zich eerst on-line inschrijven als geregistreerde eBay gebruiker en instemmen met de controleregels van het veilinghuis. Alvorens men een bod plaatst met Live Auctions, kunnen gebruikers de catalogi van aanstaande veilingen doorbladeren. Gebruikers kunnen vóór en tijdens een live veiling bieden. Zodra het bod binnen is, wordt deze directdoorgestuurd naar de veilingruimte tijdens elke traditionele veiling.

Over icollector.com - www.icollector.com

icollector.com is de onafhankelijke verbinding met veilinghuizen, handelaren en galerieën overal ter wereld. Het bedrijf werd opgericht in 1994 en hield zich als eerste bezig met het handelen in kunst, antiek en verzamelobjecten via het internet. Momenteel vertegenwoordigt het bedrijf meer dan 300 gerenommeerdeveilinghuizen en 650 vooraanstaande handelaren en galerieën overal ter wereld. Op een gewone dag zijn duizenden objecten on-site beschikbaar waarop men kan bieden en die men kan kopen. Overal ter wereld zoeken honderdduizenden verzamelaars deze veilinghuizen,handelaren en galerieën door en plaatsen een bod met behulp van icollector.coms uitgebreide databank op het gebied van prijzenen achtergrondinformatie.

Over eBay

eBay (NASDAQ:ebay; www.ebay.com) is 's werelds grootste on-line handelsgemeenschap. eBay werd in 1995 opgericht en creëerde een krachtige marktplaats voor de verkoop van artikelen en diensten door een groep gepassioneerde mensen en kleine ondernemingen. Op een willekeurige dag worden miljoenen objecten aangeboden op de sitein duizenden categorieën. Met eBay kan men op lokaal, nationaalen internationaal niveau handelen via sites voor 53 markten in de Verenigde Staten en sites voor landen als Groot-Brittannië, Canada, Japan en Australië. Met de aankoop van Half.com in juli 2000, profiteert de eBay gemeenschap nu ook van een marktplaats die traditionele veilinghandel combineert met Half.coms handel op basis van vastgestelde prijzen.

Wilt u meer informatie of een interview regelen, neem dan contact op met:
Susan Barber, icollector.com, Londen, tel: +44 20 7313 2371 Jennifer Chu, eBay, California, +1 408 558-7432, (jchu@ebay.com)

24 jan 01 11:59

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie