Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard

Datum nieuwsfeit: 24-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 24-01-2001 Persberichten district Sittard (12.15 uur) Woensdag, 24 januari 2001

District Sittard

Sittard; ingebroken
PTT-personeel ontdekte vanmorgen een inbraak in het postkantoor aan de Engelenkampstraat in Sittard. Bleek dat inbrekers afgelopen nacht door forcering van de toegangsdeur het postkantoor waren binnengedrongen. Niet duidelijk is of er iets / wat er is gestolen, dat wordt nog nagekeken. De politie stelt een onderzoek in. Daarbij onderzoekt ze ook of de eerder vannacht bij het Geleense postkantoor op heterdaad aangehouden verdachte ook iets met de inbraak in het Sittardse postkantoor te maken heeft.

Geleen; heterdaad
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 01.15 uur kreeg de politie een melding dat werd getracht in te breken in het postkantoor aan de Mauritslaan in Geleen. De politie die snel terplaatse ging zag een drietal personen bij de toegangsdeur van het postkantoor die, vermoedelijk omdat zij de politie in het oog kregen er meteen vandoor renden. De politie ging het drietal achterna en wist op de Mauritslaan een van de verdachten, een 20-jarige man uit Amsterdam in de kraag te vatten. De overige twee konden niet meer worden achterhaald en wisten te ontkomen De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Nader onderzoek wees uit dat de toegangsdeur van het postkantoor was geforceerd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Geleen; verdachte steekpartij aangehouden
De politie heeft na een uitgebreid onderzoek en mede aan de hand van een beschikbaar signalement van een verdachte, vorige week een 24-jarige man uit Geleen aangehouden. De man wordt er van verdacht op 2e Kerstdag een 18-jarige man uit Geleen met een mes zeer ernstig te hebben verwond. Een en ander gebeurde die dag omstreeks 16.30 uur bij een tankstation van een garage aan de Rijksweg Noord in Geleen. Het slachtoffer werd onverwacht door de verdachte aangevallen en zonder enige aanleiding met een mes in nek en hoofd gestoken. De messteek in het hoofd van de man werd hem bijna fataal. Het feit dat de messteek deels door de jas van de man ging redde hem waarschijnlijk het leven. Een 29-jarige man uit Geleen die op het moment van de steekpartij in het gezelschap van de verdachte was is door de politie evenals als verdachte verhoord. De politie denkt dat het tweetal op zoek was naar een andere persoon die zij ter plaatse wilde opwachten. Vermoedelijk is het slachtoffer door de verdachten voor de door hen gezochte persoon aangezien. De verdachte is vorige week vrijdag voorgeleid aan de officier van justitie en is in bewaring gesteld. Hij ontkent iedere betrokkenheid.

Geleen; inbraak
Personeel van een bedrijf/kantoor aan de Rijksweg-centrum in Geleen ontdekte afgelopen dinsdagmorgen dat was ingebroken. Inbrekers zijn die maandag op dinsdagnacht via de achterzijde het pand binnengedrongen en hebben zon zeventiental computers gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Guttecoven; op gestolen bromfiets
Bij controle afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Limbrichterweg in Guttecoven van een 22-jarige bestuurder van een snorfiets uit Limbricht, bleek dat de snorfiets waarop de Limbrichtenaar reed als gestolen stond gesignaleerd (in 1998 in Maastricht gestolen). De snorfiets werd meteen inbeslaggenomen en de verdachte werd aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Urmond; geweigerd
Een auto waarvan een van de koplampen niet werkte trok afgelopen nacht, dinsdag op woensdag nacht op de Mauritslaan in Urmond de aandacht van de politie. De politie wilde de bestuurster van de auto vervolgens controleren, echter die reageerde / voldeed niet aan de door de politie gegeven stoptekens en bleef al slingerend gewoon doorrijden. Uiteindelijk stopte de autobestuurster op de Burg. Kurversstraat. De politie kreeg aanwijzingen dat de autobestuurster, een 41-jarige vrouw uit Urmond onder invloed achter het stuur van haar auto had gezeten / haar auto had bestuurd. De verdachte weigerde echter iedere medewerking aan een onderzoek ter vaststelling van het precieze alcoholgehalte in haar bloed. Daarnaast uitte de aangehouden verdachte tijdens het overbrengen naar het politiebureau allerlei beledigingen tegen de politie-agenten. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen haar op.

Stein; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen dinsdag bij verkeerscontroles in Stein (Steinderweg, Nieuwe Postbaan, Mauritslaan, Vunderkestraat, Mich. de Ruijterstraat), in Beek (op de Stationsstraat), in Geleen (autosnelweg A-2) en in Susteren totaal 16 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van foutief parkeren, niet duidelijk zichtbare kentekenplaat/nummer (trekhaar ervoor) en een overbeladen vrachtauto.

Beek; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Stationsstraat in Beek van een 28-jarige bestuurster van een auto uit Stein bleek dat de vrouw onder invloed achter het stuur van haar auto zat. Ademanalyse wees uit dat zij ruim 1,4 promille alcohol in haar bloed had. Daarnaast bleek de auto niet APK-gekeurd was. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen haar op.

Schinnen; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen dinsdagmiddag op diverse locaties in Schinnen (Altaarstraat, Dr. Poelsstraat en Sachariasstraat) verkeerscontroles gehouden. Totaal werden vijftien voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden ondermeer van het niet dragen van de autogordels tot foutief parkeren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie