Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederland tegen besluit Noorwegen Walvisproducten

Datum nieuwsfeit: 24-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

www.minlnv.nl

MIN LNV: Faber tegen besluit Noorwegen Walvisproducten

nr. 3 24 januari 2001

FABER TEGEN BESLUIT NOORWEGEN OVER EXPORT WALVISPRODUCTEN

Staatssecretaris Faber van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij is teleurgesteld over het besluit van de Noorse regering om het verbod op de export van walvisproducten op te heffen. Dit druist volgens haar in tegen internationale afspraken.

In een verklaring, die via de Nederlandse ambassade overhandigd zal worden aan de Noorse regering, zegt zij het volgende:

'De Nederlandse regering betreurt het dat de Noorse regering heeft besloten de export van walvisproducten toe te staan. Dit druist in tegen recente besluiten in CITES-verband inhoudende dat de grote walvissoorten opgenomen blijven in Appendix I, zodat internationale handel in producten van deze dieren niet is toegestaan. Het Noorse besluit is ook in strijd met de wens van de meerderheid van de leden van de Internationale Walvisvaart Commissie (IWC) en kan tot gevolg hebben dat het gezag van de IWC en het geldende moratorium op de commerciële walvisjacht wordt aangetast. Nederland ziet het beheer van de grote walvissen en de handel in hun producten als internationale vraagstukken, die in de geëigende internationale organisaties dienen te worden opgelost. De Nederlandse regering dringt er bij de Noorse regering op aan de aangekondigde opheffing van het exportverbod met spoed te heroverwegen.'

24 jan 01 14:18

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie