Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vice-voorzitter verlaat CNV voor directeursfunctie bij ICCO

Datum nieuwsfeit: 24-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

26/01/2001 - Vice-voorzitter verlaat CNV voor directeursfunctie bij ICCO

Hans Brüning, vice-voorzitter van het CNV, verlaat de vakcentrale. Per
1 februari wordt hij directeur projecten bij ICCO, de Interkerkelijke Organisatie voor Ontwikkelingssamenwerking in Zeist. Over zijn overstap zegt Brüning: De bij het CNV opgedane internationale kennis en ervaring is een prima basis om een definitieve keuze te maken voor internationaal werk gericht op ontwikkelingssamenwerking. Bestrijding van armoede en onrecht, de nog steeds toenemende ongelijke verdeling van welvaart en de keuze voor het opkomen van mensen aan de onderkant van de samenleving zijn daarin belangrijke drijfveren.

Bij ICCO concentreert Brüning zich op programmas en projecten met partnerorganisaties in het Zuiden. Deze zijn gericht op armoedebestrijding, maatschappij-opbouw en beleidsbeïnvloeding. Ook voedsel- en noodhulp en de uitzending van gekwalificeerde mensen ter ondersteuning van die partners staan centraal.

Brüning heeft zeventien jaar bij het CNV gewerkt. Hij begon zijn loopbaan bij de CFO (CNV-bond voor Overheid, Zorgsector en Verzelfstandigde Overheidsinstellingen) als districtsbestuurder. Later werd hij bij deze bond algemeen secretaris. In 1993 trad Brüning toe tot het Dagelijks Bestuur van de vakcentrale CNV met als portefeuille algemeen secretaris. Vanaf 1996 werd hij bij de vakcentrale ook penningmeester, bestuurder internationale zaken en arbeidsvraagstukken. Sinds 1 januari 1999 is hij tevens vice-voorzitter van de vakcentrale CNV.

Meer informatie voor de sociaal-economische en buitenlandredactie:


Hans Brüning: 06 53 378 290;
CNV-voorlichter Karin Jansen: 030 2913 707 (w) of 06 53 400 399; ICCO-voorlichter Erik van Velzen: 030 692 78 36 (w) of 06 53 967 918.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie