Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid Kerkrade: hennepplantage

Datum nieuwsfeit: 24-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 24-01-2001 Persberichten district Kerkrade
Woensdag 24 januari 2001 - 13.20 uur

Kerkrade; radarcontrole

- Dinsdag 23 januari werd tussen 10.20 uur en 11.00 uur de snelheid gecontroleerd op de Elbereveldstraat in Kerkrade. Dit op verzoek en naar aanleiding van klachten uit de buurt met betrekking tot het hard rijden in die straat. Er geldt een zogenaamde 30 km-zone. Van de 38 gecontroleerde voertuigen reden 20 bestuurders te hard hetgeen neerkomt om 52 %. De hoogste snelheid bedroeg 54 km/uur. Hercontroles zullen daarom zeker plaatsvinden.

- Tussen 11.15 uur en 11.45 uur werden op de Hamstraat in Kerkrade 300 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden 40 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 86 km/uur terwijl 50 km is toegestaan.

Kerkrade; bedreiging van 10-jarige jongen
Een 10-jarige jongen uit Kerkrade stepte dinsdag 23 januari om 16.20 uur met zijn step over de Einderstraat in Kerkrade. Gekomen op de hoek met de Grupellostraat stopte hij even om op adem te komen. Toen hij van achteren voetstappen hoorde, keek hij om en zag een hem onbekende man op nog geen meter afstand van hem vandaan staan. Deze man keek schichtig om zich heen en haalde plots vanonder zijn kleding een mes vandaan. Hij hield dit in de richting van de jongen en dreigde hem neer te steken wanneer hij zijn step niet afgaf. Hevig geschrokken sprong de jongen vliegensvlug op zijn speelgoed en maakte zich uit de voeten in de richting van het winkelcentrum alwaar hij een daar werkende kennis aansprak. Ondanks dat de omgeving direct afgezocht werd, kon de dader niet meer achterhaald worden. De verdachte wordt omschreven als een man van ongeveer 35 jaar, onverzorgd junkachtig type, snordragend met kort krullend bruin/grijs haar. Getuigen worden verzocht de politie te bellen: 045 - 400 21 00.

Eygelshoven; hennepplantage
Omdat het vermoeden bestond dat zich in een woning aan de Molenweg in Eygelshoven een hennepplantage zou bevinden, stelde de politie daar op dinsdag 23 januari om 20.00 uur een onderzoek in. In de kelder werd inderdaad een professioneel ingerichte kwekerij met 227 planten aangetroffen. De planten alsmede 10 groeilampen, 10 transformatoren, een koolstoffilter, diverse tijdschakelaars en andere groeiapparatuur werden in beslag genomen. Omdat met de elektriciteitsmeter gemanipuleerd was, zal door Essent een navordering gedaan worden. Tegen de twee bewoonsters (24 en 25 jaar) wordt proces-verbaal opgemaakt.

Landgraaf; poging inbraak voetbalkantine
Tussen vrijdag 19 januari en maandag 22 januari werd wederom ingebroken in de kantine van de voetbalvereniging Waubach aan de Kloosterstraat in Landgraaf. Omdat dat ook op 6 januari jl. het geval was geweest, had de vereniging nu zulke maatregelen getroffen dat het deze keer bij een poging bleef. Opvallend is dat tussen 1 januari en 23 januari binnen de politiedistricten Kerkrade en Heerlen al 11 keer (6x in Kerkrade en 5x in Heerlen) ingebroken is in de kantines van diverse sportverenigingen. Veelal werd daarbij stereo-apparatuur en de inhoud van de koel/vrieskasten buitgemaakt. De politie onderzoekt of er mogelijk sprake is van dezelfde dadergroep.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie