Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Basisscholen zamelen geld in voor scholen in Rundu

Datum nieuwsfeit: 24-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Nieuwegein

Schiedamse basisschool zamelt f 1200,- in voor Rundu (24 januari)
Maandag 29 januari geven leerlingen en docenten van basisschool de Violier uit Schiedam een cheque van 1200,- aan Bert Lubbinge, voorzitter van de actie Steun Scholen Rundu. De school heeft het geld tijdens een kerstactie ingezameld voor het bouwen van scholen in Rundu. De delegatie bestaat uit 5 leerlingen en 3 volwassen begeleiders. De overhandiging vindt plaats in het gemeentehuis om 14.00 uur.

Een onderwijzer van de Schiedamse basisschool hoorde via een kennis uit Nieuwegein dat er een grote inzamelingsactie gaande was voor de bouw van klaslokalen in Rundu, de partnerstad van Nieuwegein in Namibië.
Omdat deze onderwijzer zelf ooit in Rundu was geweest sprak dit doel hem erg aan, mede vanwege de gedachte dat een basisschool hier in Nederland zich inspant om collega-scholen in Rundu te helpen.

Mensen die meer willen weten over de actie Steun Scholen Rundu kunnen contact opnemen met mevrouw Marijke Bosma, via e-mail (m.bosma@nieuwegein.nl) en telefoon 030-6071537.
Informatie over de actie is ook te vinden op www.pen.nl/rundu.

Leerlingen basisscholen zamelen f 7500 in voor Rundu (24 januari)

De actie Steun Scholen Rundu kreeg vorig jaar september haar officiële aftrap. Dit gebeurde door de buitenlandse muntjesactie op de Nieuwegeinse basisscholen. Leerlingen van 15 basisscholen zamelde het buitenlandse kleingeld in dat over was gebleven na hun vakantie. De opbrengst van deze muntjesactie is nu bekend. De leerlingen hebben maar liefst 7411,77 bij elkaar verzameld.

Er zijn in totaal muntjes uit 97 landen ingezameld. Het grootste deel was afkomstig uit onze buurlanden, maar daarnaast waren er ook muntjes uit zeer verre oorden ingeleverd, bijvoorbeeld uit Jordanië, Sri Lanka, Trinidad & Tobago, Bermuda, Zimbabwe en ook uit Namibië zelf.

De leerlingen zijn door de voorzitter van de actie, de heer B. Lubbinge, via hun school op de hoogte gesteld van de opbrengst van de actie. Ook heeft hij hun bedankt voor hun grote inzet. Dat de Stichting Steun Scholen Rundu nu pas weet hoeveel geld er is verzameld, komt omdat het sorteren en tellen van de muntjes meer tijd in beslag nam dan van te voren was ingeschat. Veel Nieuwegeinse vrijwilligers hebben alleen of in groepjes - eerst de munten op land gesorteerd, uitgesplitst per school. Vervolgens hebben zij de opbrengst per muntsoort op papier gezet en de juiste koersen erbij gezocht. Daarna is via een erkend muntwisselkantoor het totale bedrag ingewisseld. Dit kantoor telt alles weer opnieuw, omdat een deel van de muntjes niet meer gebruikt wordt in de verschillende landen.

De buitenlandse muntjesactie was een deelactiviteit van de grote Nieuwegeinse campagne Steun Scholen Rundu. De campagne is een gezamenlijk initiatief van Nieuwegeinse scholen, sportorganisaties, kerken, de Stichting Nieuwegein Mondiaal en de gemeente. De komende maanden zult u de campagne nog op veel verschillende plekken tegenkomen: bijvoorbeeld op het sportveld, op de scholen voor voortgezet onderwijs en in de kerken.

Het geld dat de actie opbrengt wordt volledig besteed aan de bouw van schoollokalen in Rundu, de zusterstad van Nieuwegein in Namibië. Rundu kampt met grote onderwijsproblemen. Er is een enorm tekort aan schoollokalen, waardoor een deel van de bevolking nauwelijks toegang tot onderwijs heeft. Met de fondsenwervingscampagne voor scholenbouw wil de Stichting Steun Scholen Rundu een bijdrage leveren aan de verbetering van het onderwijs.

Mensen die meer willen weten over de actie Steun Scholen Rundu kunnen contact opnemen met mevrouw Marijke Bosma, via e-mail (m.bosma@nieuwegein.nl) en telefoon 030-6071537.
Informatie over de actie is ook te vinden op www.pen.nl/rundu.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie