Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord Venlo: verkeerscontrole

Datum nieuwsfeit: 24-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 24-01-2001 Mediabericht woensdag 24 januari (14.30 uur)

DISTRICT WEERT Verkeerscontrole

WEERT Op 23 januari werd er in het district Weert een verkeerscontrole gehouden. Er werd gecontroleerd op de volgende plaatsen: Eind op de Houtsberg; Leveroy op de Dorpstraat; in Meijel op de Jan Truijenstraat en in Nederweert op de Lindenstraat. De controles duurden van 09.30 uur tot 16.30 uur. In totaal werden er 36 personen bekeurd voor de volgende feiten: 8 maal overtreden van de maximum snelheid; 21 maal voor het niet dragen van de gordel; 1 maal voor het verlopen van de APK; 2 maal voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs; 1 maal omdat het keuringsbewijs niet geldig bleek te zijn; 2 maal voor het rijden zonder helm en 1 maal voor het onterecht branden van mistlampen.

ROERMOND Verkeerscontrole

ROERMOND In de binnenstad van Roermond werd op 23 januari tussen 13.30 uur en 16.00 uur een controle gehouden. In totaal werden 6 personen bekeurd: 4 maal voor het fietsen in een voetgangersgebied en 2 maal voor het rijden zonder helm.

NEDERWEERT Verkeerscontrole

NEDERWEERT In het kader van het project Samen Minderwerd er op 23 januari tussen 11.30 uur en 12.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Venloseweg in Nederweert. In totaal werd van 250 bestuurders de snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er 3 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km per uuur terwijl de maximum snelheid ter plaatse 80 km per uur is. Twee personen werden bekeurd voor het niet dragen van de gordel en 1 persoon kon zijn rijbewijs niet tonen.

ROERMOND Twee maal tasjesroof

ROERMOND - Twee vrouwen uit Roermond zijn op 23 januari beroofd van hun tas door vermoedelijk dezelfde daders. Omstreeks 15.40 uur liep een 70-jarige Roermondse over de Lindelaan in Roermond toen een onbekende jongeman op een fiets, haar tas uit haar handen trok. Achter de dader fietsten nog twee andere jongens. Na de daad reden ze weg in de richting van het park aan de Kasteel Hillenraedtstraat. In de tas zat onder meer pasjes en een beurs met een geldbedrag van enige tientallen guldens. Ongeveer twintig minuten later werd op Kasteel Kessenichstraat een eveneens 70-jarige vrouw beroofd van haar tas. Ook hier betrof het drie jongens op de fiets. De jongens trokken haar de tas uit handen. Twee jongens van 8 en 9 jaar oud zagen het gebeuren en fietsten achter de daders aan. De moeder van de 8-jarige zag de jongens wegfietsen en reed achter hen aan. Zij roept tegen de daders dat ze de tas moeten laten vallen. Dat gebeurt ook en de daders vluchten weg in de richting van het Gebroek. Uit de handtas van de vrouw werd niets weggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie