Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

30e Internationale Filmfestival Rotterdam van start

Datum nieuwsfeit: 24-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
HIVOS

Internationale Filmfestival Rotterdam

Woensdag 24 januari gaat alweer het 30e Internationale Filmfestival Rotterdam van start. Naar Rotterdamse traditie is de Aziatische cinema goed vertegenwoordigd in het hoofdprogramma.

Wereld Cinema tour

Films uit Iran, Thailand, Zuid-Korea, China en Japan nemen een prominente plaats in naast een niet te verwaarlozen contingent Europese films en een uitgekiende selectie onafhankelijke producties uit Noord-Amerika. Naast films van gevestigde namen als Ang Lee (CROUCHING TIGER, HIDDEN DRAGON) en David Mamet (STATE AND MAIN) toont Rotterdam verrassende debutanten als Laura Maña (SEXO POR COMPASSION) en Malgorzata Szumowska (HAPPY MAN).

In het kader van Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa (mede financieel ondersteund door Hivos), gaf het festival tien filmmakers de opdracht een low budget videodagboek te maken in of vanuit een havenstad naar keuze. De cineasten (o.a. Jon Jost, Jem Cohen en Nathalie Alonso Casale) kregen carte blanche en het beloven zeer verschillende havenportretten te worden. Dit project maakt deel uit van het speciale programma On the waterfront.
www.filmfestivalrotterdam.com/nederlands/nieuws/index.html


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie