Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kijken, luisteren en lezen geen puur individuele bezigheden

Datum nieuwsfeit: 25-01-2001
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten
Hieronder vindt u een aankondiging van een promotie die in de tweede helft van januari plaatsvindt aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. De academische plechtigheid wordt gehouden in het Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen (tenzij anders vermeld). Als u meer informatie wenst over deze gebeurtenis kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie van de KU Nijmegen, telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00.

Do 25-01-2001 Kijken, luisteren en lezen: geen puur individuele bezigheden

15:30 uur Drs. F.J.M. Huysmans (Sociale Wetenschappen) Titel proefschrift: Mediagebruik en de temporele organisatie van het dagelijks leven in
huishoudens
Promotor: Prof. Dr. K. Renckstorf

Copromotores: Dr. J.G.M. Lammers

Dr. F.P.J.F. Wester


Welke plaats nemen activiteiten als televisie kijken, radio luisteren en lezen in de dagelijkse gang van zaken in huishoudens? Zijn mensen geheel vrij te beslissen wanneer zij televisie gaan kijken, of houden ze - bewust of onbewust - rekening met de activiteiten van hun huisgenoten? Uit onderzoek van communicatiewetenschapper Frank Huysmans blijkt dat huisgenoten in hun dagelijks leven wel degelijk rekening houden met elkaars bezigheden. De resultaten van het onderzoek gaan in tegen de veel gehoorde stelling dat mensen in huishoudens (gezinnen) steeds meer hun eigen gang gaan. Huysmans stelt dat hoewel huishoudens uit steeds minder personen bestaan, deze personen hun vrijetijds-agenda's wel degelijk op elkaar af stemmen. Vooral in het weekend, maar ook door de week zoeken huisgenoten elkaars aanwezigheid wanneer ze o.a. televisie kijken en lezen. Frank Huysmans (Nijmegen) ontving in 1993 de 'Prijs Bevordering Studiezin' van het College van Decanen van de Nijmeegse universiteit. Vanaf 1994 werkte hij als assistent in opleiding en (vanaf 1997) daarnaast als junior docent bij dezelfde vakgroep. Sinds 1999 werkte hij er als universitair docent en onderzoeker. E-mail: (f.huysmans@ped.kun.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie