Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stichting Divers gaat activiteiten in Den Bosch uitvoeren

Datum nieuwsfeit: 25-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente 's-Hertogenbosch
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente 's-Hertogenbosch

OPDRACHTVERSTREKKING STICHTING DIVERS VOOR 2001

do 25 januari 2001

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld opdracht te verlenen aan de stichting Divers om ook dit jaar een groot aantal activiteiten uit te voeren, die zijn gericht op een verbetering van het woon- en leefklimaat in de stad. Met de uitvoering van deze opdracht is een gemeentelijke subsidie gemoeid van ongeveer 13,4 mln ( 6,08 mln). De activiteiten zijn te groeperen in een aantal clusters. Als het gaat om de sociale basiskwaliteit is voor 2001 nieuw: ombouw/verbreding van de functie van de vrijwilligersvacaturebank, het realiseren van een extra buurtnetwerk jeugdhulpverlening in de Kruiskamp, overdracht activiteiten MvbO naar Stichting Sportstimulering en een andere invulling van het eetproject De Patio. Binnen de gebiedsgerichte inzet gaat het om sociale programmas binnen de aandachtsgebieden van het Grotestedenbeleid (GSB). Veruit het grootste gedeelte van de subsidie wordt hierin geïnvesteerd. Binnen de themagerichte inzet worden in 2001 activiteiten ontwikkeld op het gebied van "Opvoeding en Ontwikkeling" en "Jongerenparticipatie". Tenslotte zijn er enkele algemene aspecten zoals de signalering, betrokkenheid van bewoners en de crisisinzet.

Verantwoording eerste half jaar 2000

Tegelijkertijd met dit raadsvoorstel ligt voor de verantwoording van Divers over het eerste half jaar van 2000. Binnen de bestaande subsidiesystematiek zijn opnieuw vorderingen gemaakt in het concretiseren van de te leveren prestaties en te boeken resultaten. Over een verdere verfijning en aanscherping van deze systematiek zijn nadere afspraken gemaakt tussen gemeente en Divers zoals onder meer maandelijkse voortgangsgesprekken op directieniveau en het opstellen van kwartaalrapportages.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie