Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Contract gegund aansluitingen HSL Zuid bestaand spoorwegnet

Datum nieuwsfeit: 25-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Verkeer en Waterstaat


www.minvenw.nl

Contract gegund aansluitingen HSLZuid op bestaand spoorwegnet

CONTRACT GEGUND VOOR AANSLUITINGEN HSL-ZUID OP BESTAAND SPOORWEGNET

De minister van Verkeer en Waterstaat en de bouwcombinatie bestaande uit HBG, BAM NBM, Ballast Nedam en Volker Wessels Stevin hebben het definitieve contract getekend voor de aanleg van de aansluitingen van de Hogesnelheidslijn Zuid op het bestaande spoorwegnet. Het contract is afgesloten op 458 miljoen gulden. Dit bedrag past binnen de raming van het betreffende projectonderdeel van de HSL-Zuid.

In het contract worden de verbindingen geregeld tussen de HSL-Zuid en het railnetwerk bij Hoofddorp, Rotterdam Lombardijen, Lage Zwaluwe en Breda. De aansluitingen zijn nodig om de hogesnelheidstreinen op de grote stations te kunnen laten stoppen. Het gaat daarbij ook om aanpassingen aan de lijn Breda-Lage Zwaluwe en Breda-Roosendaal.

Het contract voor de aansluiting bij Rotterdam-West is nog niet gegund. Vorig jaar is voor deze variant een verbeterde variant ontwikkeld waarvoor nu de benodigde wettelijke procedures doorlopen worden. De nieuwe variant voor Rotterdam-West is op tijd gerealiseerd voor de ingebruikname van de HSL-Zuid in 2005.

De overige onderbouwcontracten voor de HSL-Zuid zijn in juli vorig jaar gegund. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat is nog in onderhandeling met twee kandidaat-Infraproviders die de bovenbouw (rails, energievoorziening, beveiligingssystemen e.d.) gaan ontwerpen, bouwen, financieren en onderhouden. Naar verwachting kan in maart 2001 dit contract definitief gegund worden. Daarnaast loopt de aanbesteding van het vervoer over de HSL-Zuid; gunning is voorzien na de zomer.

Saskia Kranendonk 06-53213160

25 jan 01 11:22

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie