Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KNRM begint groot project Randmeren

Datum nieuwsfeit: 25-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Huizer Reddingsbrigade

KNRM begint groot project Randmeren

Nieuws van Donderdag, 25 jan. 2001

ZEEWOLDE - De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) begint in 2002 met de bouw van vijf reddingsstations langs de Randmeren. De Maatschappij heeft daartoe besloten omdat onderzoek heeft uitgewezen dat slachtoffers van ongevallen op het water soms te lang op hulp moeten wachten.

Met de bouw van stations in Elburg, Zeewolde, Roggebotsluis, Bunschoten/Spakenburg en Huizen breidt de KNRM haar activiteiten voor het eerst naar de Randmeren uit. Voorheen was ze alleen op 38 punten langs de kusten van de Noordzee en het IJsselmeer actief.

De bouw van het eerste station in Elburg moet in 2002 van start gaan. Daarna wil de maatschappij ieder jaar één van de resterende vier stations bouwen. Voor de uitbreiding van haar activiteiten zoekt de KNRM de samenwerking met de locale brandweer en eventueel al bestaande reddingsbrigades en botenhuizen. De kosten bedragen ongeveer een miljoen gulden per station. Hoe hoog die precies uitvallen, hangt af van de samenwerking van de KNRM met bestaande hulpdiensten.

25-01-2001

© Reddingsbrigade.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie