Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fietsverbinding Voorhout-Sassenheim

Datum nieuwsfeit: 25-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

25-01-2001

Fietsverbinding Voorhout Sassenheim

Vanmiddag hebben op het provinciehuis in Den Haag, wethouder A.J.M. Wagemakers-van Oursouw van Sassenheim en wethouder L.C.M. van Stein van Voorhout met gedeputeerde M. Houtman gesproken over de fietsverbinding Voorhout-Sassenheim (provinciaal fietspad 243). De drie bestuurders hebben afspraken gemaakt over het tracé van de verbinding. Beide gemeenten worden via de Eikenhorstlaan en de Van Bergen Van Heemstedenweg met elkaar verbonden.

Voor dit tracé is gekozen omdat gebruik kan worden gemaakt van bestaand asfalt. De verbinding is daardoor relatief goedkoop en snel te realiseren. Bovendien hoeft op deze manier nauwelijks bollengrond opgeofferd te worden. De bestuurders verwachten begin volgend jaar met de realisering te kunnen starten. De route zal vooral gebruikt gaan worden voor het woon- schoolverkeer en levert een belangrijke bijdrage aan de bereikbaarheid van station Voorhout en de winkels in Sassenheim.

Voorts hebben de bestuurders afgesproken dat de gemeente Voorhout het plan maakt en uitvoert. De provincie Zuid-Holland draagt vanuit het Provinciaal Fietsplan bij in de kosten van realisatie.

De gemeenteraden van beide gemeenten moeten zich nog over het voorstel buigen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie